Варення з абрикосів асорті
(покроковий рецепт з фото)
Що робити, якщо у вас на столі персики і абрикоси? Звичайно ж варення з абрикосів асорті, поласувати яким ви зможете в холодну пору. Я рекомендую звернути увагу саме на це рецепт.
Я завжди готую варення з абрикосів асорті в домашніх умовах за цим рецептом і завжди задоволена. У нашій родині варять такі ласощі їх абрикосів і персиків, але ви можете додати в нього улюблені фрукти.
- Персики - 1 кілограм
- Абрикоси - 1 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
1. Мені попалися злегка прим'яті фрукти, з якими відразу ж зрозуміла, що робити. Таке варення з абрикосів асорті виходить неймовірно смачним, оскільки кожен фрукт доповнює інший. Отже, вимийте ретельно абрикоси і персики, після чого розколіть на половинки і видаліть кісточки.
2. Засипаємо наші фрукти цукром і і ставимо ємність на слабкий вогонь. Для страховки від пригорання можна додати трохи води. Поки варяться наші фрукти, не забувайте ретельно їх помішувати.
3. Наше завдання не дати масі закипіти, а тільки довести до кипіння і зняти з вогню. Відставимо варення, накривши рушником або плівкою. На наступний день виконати ту ж процедуру і так 3 дня.
4. На четвертий день розлити варення по банку і закатати. Тепер переверніть їх і накрийте теплим покривалом або ковдрою. Після охолодження можете відправити баночки в комору або в льох.