Рецепт Варення з абрикосів (київське) фото

Варення з абрикосів (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування варення з абрикосів.

Опис приготування:

Для приготування варення з абрикосів найкраще брати сорти Шалах, Ананасовий і Червонощокий, а також дрібноплідні дагестанські сорти Хонобах і Шіндахлан. Беріть для варення зрілі фрукти без пошкоджень.

Приготування:

Перебрати абрикоси і промити під холодною проточною водою. Наколоти поверхню абрикосів в декількох місцях дерев'яною шпажкою. Зварити в каструлі сироп з води і цукру. Залити приготовленим сиропом абрикоси і дати постояти добу. На наступний день злити сироп і прокип'ятити його. Ще раз залити сиропом абрикоси і знову залишити на добу. На третій день викласти абрикоси в каструлю, залити сиропом і варити до готовності.


  • Абрикосов - 1 кілограм
  • Цукру - 1, 5 кілограма
  • Води - 2 склянки
Для приготування варення з абрикосів найкраще брати сорти Шалах, Ананасовий і Червонощокий, а також дрібноплідні дагестанські сорти Хонобах і Шіндахлан. Беріть для варення зрілі фрукти без пошкоджень.

Приготування:

Перебрати абрикоси і промити під холодною проточною водою. Наколоти поверхню абрикосів в декількох місцях дерев'яною шпажкою. Зварити в каструлі сироп з води і цукру. Залити приготовленим сиропом абрикоси і дати постояти добу. На наступний день злити сироп і прокип'ятити його. Ще раз залити сиропом абрикоси і знову залишити на добу. На третій день викласти абрикоси в каструлю, залити сиропом і варити до готовності.

Схожі рецепти