Варення з полуниці (київське)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування варення з полуниці.
Ароматне варення з полуниці - одне з найсмачніших простих десертів до чаю. Для приготування варення беріть свіжозібране стиглі ягоди.
Приготування:
Перебрати ягоди полуниці і промити під струменем холодної води. Викласти на паперові рушники і просушити. Викласти полуницю в варильний таз і засипати цукром пошарово.
Поставити таз в холодне місце на кілька годин. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, акуратно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться в полуничному соку. Варити кілька хвилин, а потім прибрати таз з вогню і дати постояти 20-25 хвилин. Повторювати 1-2 рази, чергуючи варіння і охолодження. Доварити варення до готовності, додавши в кінці приготування лимонну кислоту - це допоможе уникнути зацукровування варення.
- Полуниці - 1 кілограм
- Цукру - 1, 2 кілограма
- Лимонної кислоти - 1-2 грам
Приготування:
Перебрати ягоди полуниці і промити під струменем холодної води. Викласти на паперові рушники і просушити. Викласти полуницю в варильний таз і засипати цукром пошарово.
Поставити таз в холодне місце на кілька годин. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, акуратно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться в полуничному соку. Варити кілька хвилин, а потім прибрати таз з вогню і дати постояти 20-25 хвилин. Повторювати 1-2 рази, чергуючи варіння і охолодження. Доварити варення до готовності, додавши в кінці приготування лимонну кислоту - це допоможе уникнути зацукровування варення.