Рецепт Варення з полуниці (київське) фото

Варення з полуниці (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування варення з полуниці.

Опис приготування:

Ароматне варення з полуниці - одне з найсмачніших простих десертів до чаю. Для приготування варення беріть свіжозібране стиглі ягоди.

Приготування:

Перебрати ягоди полуниці і промити під струменем холодної води. Викласти на паперові рушники і просушити. Викласти полуницю в варильний таз і засипати цукром пошарово.

Поставити таз в холодне місце на кілька годин. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, акуратно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться в полуничному соку. Варити кілька хвилин, а потім прибрати таз з вогню і дати постояти 20-25 хвилин. Повторювати 1-2 рази, чергуючи варіння і охолодження. Доварити варення до готовності, додавши в кінці приготування лимонну кислоту - це допоможе уникнути зацукровування варення.


  • Полуниці - 1 кілограм
  • Цукру - 1, 2 кілограма
  • Лимонної кислоти - 1-2 грам
Ароматне варення з полуниці - одне з найсмачніших простих десертів до чаю. Для приготування варення беріть свіжозібране стиглі ягоди.

Приготування:

Перебрати ягоди полуниці і промити під струменем холодної води. Викласти на паперові рушники і просушити. Викласти полуницю в варильний таз і засипати цукром пошарово.

Поставити таз в холодне місце на кілька годин. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, акуратно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться в полуничному соку. Варити кілька хвилин, а потім прибрати таз з вогню і дати постояти 20-25 хвилин. Повторювати 1-2 рази, чергуючи варіння і охолодження. Доварити варення до готовності, додавши в кінці приготування лимонну кислоту - це допоможе уникнути зацукровування варення.

Схожі рецепти