Рецепт Варення з ожини (київське) фото

Варення з ожини (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Ожина
Вагітним і годуючим
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування варення з ожини.

Опис приготування:

Варення з ожини дуже смачне і корисне. Ягоди ожини мають потужний профілактичним і лікувальним дією, містять біологічно активні речовини і вітаміни, уповільнюють процес старіння.

Приготування:

Перебрати ожину. Помістити в каструлю листя ожини і залити водою. Варити 20 хвилин. Перелити 1 стакан приготованого відвару в іншу каструлю, додати цукор і зварити цукровий сироп. Викласти в отриманий сироп ожину і дати постояти, поки вона не виділить сік. Після додати аскорбінову або лимонну кислоту і варити варення протягом 10 хвилин. Готове варення розлити по банках і закатати.


  • Ожини - 1 кілограм
  • Листя ожини- 100 грам
  • Цукру - 1 кілограм
  • Води - 1/2 L
  • Аскорбінової або лимонної кислоти- 5 грам
Варення з ожини дуже смачне і корисне. Ягоди ожини мають потужний профілактичним і лікувальним дією, містять біологічно активні речовини і вітаміни, уповільнюють процес старіння.

Приготування:

Перебрати ожину. Помістити в каструлю листя ожини і залити водою. Варити 20 хвилин. Перелити 1 стакан приготованого відвару в іншу каструлю, додати цукор і зварити цукровий сироп. Викласти в отриманий сироп ожину і дати постояти, поки вона не виділить сік. Після додати аскорбінову або лимонну кислоту і варити варення протягом 10 хвилин. Готове варення розлити по банках і закатати.

Схожі рецепти