Варення з ожини (київське)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування варення з ожини.
Варення з ожини дуже смачне і корисне. Ягоди ожини мають потужний профілактичним і лікувальним дією, містять біологічно активні речовини і вітаміни, уповільнюють процес старіння.
Приготування:
Перебрати ожину. Помістити в каструлю листя ожини і залити водою. Варити 20 хвилин. Перелити 1 стакан приготованого відвару в іншу каструлю, додати цукор і зварити цукровий сироп. Викласти в отриманий сироп ожину і дати постояти, поки вона не виділить сік. Після додати аскорбінову або лимонну кислоту і варити варення протягом 10 хвилин. Готове варення розлити по банках і закатати.
- Ожини - 1 кілограм
- Листя ожини- 100 грам
- Цукру - 1 кілограм
- Води - 1/2 L
- Аскорбінової або лимонної кислоти- 5 грам
Приготування:
Перебрати ожину. Помістити в каструлю листя ожини і залити водою. Варити 20 хвилин. Перелити 1 стакан приготованого відвару в іншу каструлю, додати цукор і зварити цукровий сироп. Викласти в отриманий сироп ожину і дати постояти, поки вона не виділить сік. Після додати аскорбінову або лимонну кислоту і варити варення протягом 10 хвилин. Готове варення розлити по банках і закатати.