Рецепт Варення з черешні (київське) фото

Варення з черешні (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черешня
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Рецепт приготування варення з черешні.

Опис приготування:

Варення з черешні подобається і дорослим, і дітям за свій приємний солодкий смак і аромат. Варення вариться як з черешні з кісточками, так і без. Для приготування варення вибирайте черешню наступних сортів: Наполеон рожевий, Наполеон чорний, Трушенская, Френсіс. Плоди повинні бути стиглими, великими і здоровими.

Приготування:

Черешню перебрати, промити під струменем холодної води, видалити плодоніжки і кісточки, намагаючись не сильно пошкодити м'якоть. Викласти черешню в каструлю або варильний таз, засипати цукром і дати постояти близько 1-2 годин. Після влити 1 стакан води і поставити на повільний вогонь. Потім варити на більш сильному вогні. Необхідно постійно знімати піну, що утворюється шумівкою. Готове варення повинно бути густим. Для 4-5 хвилин до закінчення варіння додати лимонну кислоту. При бажанні ви також можете додати трохи ваніліну для аромату або лимонний сік замість лимонної кислоти. Забрати каструлю з вогню, зняти піну і дати варення постояти 7-8 годин. За цей час черешня добре просочиться цукровим сиропом.


  • Черешні - 1 кілограм
  • Цукру - 1 кілограм
  • Води - 1 Склянка
  • Лимонної кислоти - 1 Чайна ложка
Варення з черешні подобається і дорослим, і дітям за свій приємний солодкий смак і аромат. Варення вариться як з черешні з кісточками, так і без. Для приготування варення вибирайте черешню наступних сортів: Наполеон рожевий, Наполеон чорний, Трушенская, Френсіс. Плоди повинні бути стиглими, великими і здоровими.

Приготування:

Черешню перебрати, промити під струменем холодної води, видалити плодоніжки і кісточки, намагаючись не сильно пошкодити м'якоть. Викласти черешню в каструлю або варильний таз, засипати цукром і дати постояти близько 1-2 годин. Після влити 1 стакан води і поставити на повільний вогонь. Потім варити на більш сильному вогні. Необхідно постійно знімати піну, що утворюється шумівкою. Готове варення повинно бути густим. Для 4-5 хвилин до закінчення варіння додати лимонну кислоту. При бажанні ви також можете додати трохи ваніліну для аромату або лимонний сік замість лимонної кислоти. Забрати каструлю з вогню, зняти піну і дати варення постояти 7-8 годин. За цей час черешня добре просочиться цукровим сиропом.

Схожі рецепти