Варення з черешні (київське)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування варення з черешні.
Варення з черешні подобається і дорослим, і дітям за свій приємний солодкий смак і аромат. Варення вариться як з черешні з кісточками, так і без. Для приготування варення вибирайте черешню наступних сортів: Наполеон рожевий, Наполеон чорний, Трушенская, Френсіс. Плоди повинні бути стиглими, великими і здоровими.
Приготування:
Черешню перебрати, промити під струменем холодної води, видалити плодоніжки і кісточки, намагаючись не сильно пошкодити м'якоть. Викласти черешню в каструлю або варильний таз, засипати цукром і дати постояти близько 1-2 годин. Після влити 1 стакан води і поставити на повільний вогонь. Потім варити на більш сильному вогні. Необхідно постійно знімати піну, що утворюється шумівкою. Готове варення повинно бути густим. Для 4-5 хвилин до закінчення варіння додати лимонну кислоту. При бажанні ви також можете додати трохи ваніліну для аромату або лимонний сік замість лимонної кислоти. Забрати каструлю з вогню, зняти піну і дати варення постояти 7-8 годин. За цей час черешня добре просочиться цукровим сиропом.
- Черешні - 1 кілограм
- Цукру - 1 кілограм
- Води - 1 Склянка
- Лимонної кислоти - 1 Чайна ложка
Приготування:
Черешню перебрати, промити під струменем холодної води, видалити плодоніжки і кісточки, намагаючись не сильно пошкодити м'якоть. Викласти черешню в каструлю або варильний таз, засипати цукром і дати постояти близько 1-2 годин. Після влити 1 стакан води і поставити на повільний вогонь. Потім варити на більш сильному вогні. Необхідно постійно знімати піну, що утворюється шумівкою. Готове варення повинно бути густим. Для 4-5 хвилин до закінчення варіння додати лимонну кислоту. При бажанні ви також можете додати трохи ваніліну для аромату або лимонний сік замість лимонної кислоти. Забрати каструлю з вогню, зняти піну і дати варення постояти 7-8 годин. За цей час черешня добре просочиться цукровим сиропом.