Рецепт Київське сухе варення фото

Київське сухе варення
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Зізнатися, спочатку назву"київське сухе варення" поставило в глухий кут, але тим цікавіше було його приготувати. Відразу скажу, що результат сподобався, ділюся рецептом!

Опис приготування:

Приготувати"київське сухе варення" зовсім просто, правда, затратно по часу, але якщо є бажання, а ви не знаєте, як це зробити, дивіться покрокову рекомендацію до рецептом. Таким чином можна готувати не тільки яблука, але і інші ягоди і фрукти.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 350 грам
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 50-100 грам
київське сухе варення - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
київське сухе варення - фото крок 2
Яблука очистіть від шкірки і від серцевини.
київське сухе варення - фото крок 3
Поріжте яблука дольками, не дуже тонко, одне яблуко на 8 Dolek, покладіть на пергамент в один шар.
київське сухе варення - фото крок 4
З'єднайте разом цукор, корицю і лимонну кислоту.
київське сухе варення - фото крок 5
Добре перемішайте до рівномірності.
київське сухе варення - фото крок 6
Посипте цукровою сумішшю яблука і відправте в духовку при температурі 180 градусів на 20-25 хвилин.
київське сухе варення - фото крок 7
Після чого переверніть яблучні дольки і відправте в духовку при мінімальному горінні ще на 1, 5-2 годину, стежте за процесом.
київське сухе варення - фото крок 8
Якщо ваша духовка з функцією конвекції, то можна довести до готовності в духовці, якщо ні, то перекладіть яблука на блюдо, присипане цукровою пудрою і продовжите сушку ще близько доби в сухому і провітрюваному місці.
київське сухе варення - фото крок 9
Сухе варення вийшло дуже смачним. Яблучні дольки немов бурштинові, схожі на смачні цукерки-цукати, до чаю дуже гарні. Приємного чаювання!

Схожі рецепти