Київське сухе варення
(покроковий рецепт з фото)
Зізнатися, спочатку назву "київське сухе варення" поставило в глухий кут, але тим цікавіше було його приготувати. Відразу скажу, що результат сподобався, ділюся рецептом!
Приготувати "київське сухе варення" зовсім просто, правда, затратно по часу, але якщо є бажання, а ви не знаєте, як це зробити, дивіться покрокову рекомендацію до рецептом. Таким чином можна готувати не тільки яблука, але і інші ягоди і фрукти.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 350 грам
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 50-100 грам
Підготуйте інгредієнти.
Яблука очистіть від шкірки і від серцевини.
Поріжте яблука дольками, не дуже тонко, одне яблуко на 8 Dolek, покладіть на пергамент в один шар.
З'єднайте разом цукор, корицю і лимонну кислоту.
Добре перемішайте до рівномірності.
Посипте цукровою сумішшю яблука і відправте в духовку при температурі 180 градусів на 20-25 хвилин.
Після чого переверніть яблучні дольки і відправте в духовку при мінімальному горінні ще на 1, 5-2 годину, стежте за процесом.
Якщо ваша духовка з функцією конвекції, то можна довести до готовності в духовці, якщо ні, то перекладіть яблука на блюдо, присипане цукровою пудрою і продовжите сушку ще близько доби в сухому і провітрюваному місці.
Сухе варення вийшло дуже смачним. Яблучні дольки немов бурштинові, схожі на смачні цукерки-цукати, до чаю дуже гарні. Приємного чаювання!