Варення з анісової яблук
(покроковий рецепт з фото)
Варення з анісової яблук з апельсинами і корицею виходить дуже смачним і ніжним. Сам процес приготування зовсім нескладний, тому впорається навіть недосвідчений "в кулінарних справах" людина.
Перед вами - класичний рецепт приготування варення з анісової яблук. Це варення відмінно підходить до чаю або кави з кексами, пирогами і хлібом. Ще я часто його використовував як начинку для приготування всілякої випічки. Як не крути, а воно дійсно дуже смачне і особливе за рахунок сорту яблук. Гарного дня!
- Яблука анісові - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вода - 3 склянки
- Апельсин - 1/2 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
У каструлю засипаємо цукор.
Заливаємо цукор водою і ставимо на вогонь. Наша задача - повністю розтопити цукор.
Тим часом помийте і поріжте яблука дольками, видаливши серцевину.
Додайте яблука в киплячий сироп, provara 20 хвилин.
Апельсини ріжемо скибочками разом з шкіркою.
Додайте апельсини в каструлю, продовжуйте варити.
Перемішайте, продовжуйте варити до загустіння.
Додайте корицю, перемішайте. Варіть ще 15-20 хвилин.
Готове варення перекладаємо в стерилізовані банки і закриваємо. Або ж їмо тут і зараз!
Смачного!