Заправка для борщу з буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете взимку заощадити час, то заправка для борщу підійде ідеально. Борщ з банки виходить ароматним, смачним, а найголовніше швидким - це зробите за півгодини!
Гарячу заправку розкладіть по чистим, сухим стерилізованих банках, закрийте кришками. Банки з заправкою переверніть догори дном і укутайте покривалом. Після охолодження можна скласти в комору або льох.
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Помідори - 1 кілограм
- Буряк - 3 кілограма
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Оцет столовий 9% - 150 мілілітрів
- Зелень петрушки і кропу - 200 грам
Спочатку підготуємо овочі. Помідори обдайте окропом, потім занурте в холодну воду. Шкірка буде легко зніматися. Зніміть її і дрібно поріжте помідори. Буряк і моркву потріть на крупній тертці, цибуля і перець наріжте кубиками. З перцю попередньо слід видалити насіння. Зелень подрібніть.
У чавунному казані протушкувати моркву протягом 5-7 хвилин. Використовуйте рослинне масло без запаху. Морква викладайте в уже розігрітий казан.
Туди ж додайте цибулю і обсмажте з морквою ще 10 хвилин. Постійно помішуйте.
Потім влийте воду і додайте буряк. Добре перемішайте і протушкувати ще 15 хвилин.
Потім додайте перець і помідори.
Всипте цукор, сіль, долийте оцет, все ретельно перемішайте. Під накритою кришкою тушкуємо 10 хвилин.
Додайте зелень, перемішайте і протушкувати ще 10 хвилин. Заправка готова.