Заправка для борщу на зиму без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Як взимку приготувати ароматний борщ? Та ще й не витрачати час на те, щоб порізати, обсмажити і протушкувати овочі. Кожна господиня знає відповідь - приготувати заздалегідь заправку.
З цієї кількості овочів у мене виходить приблизно 3 півлітрових баночки. Так що якщо хочете приготувати більше - розрахуйте, скільки вам знадобиться овочів.
Отже приступимо.
1. Буряк промийте і поставте варитися на 40 хвилин.
2. Тим часом дрібно наріжте цибулю і злегка обсмажте в олії.
3. Помідори обдайте окропом, щоб легко зняти шкірку. М'якоть поріжте дрібними кубиками.
4. Болгарський перець порізати дрібною соломкою.
5. Морква потріть на дрібній тертці, зелень і капусту наріжте.
6. Підготовлені овочі складіть в каструлю і тушкуйте заправку близько півгодини.
7. Поки заправка гаситься, остудіть і потріть буряк на крупній тертці. Додайте її до інших овочів і протушкувати ще 15 хвилин. В кінці гасіння додайте в заправку лимонний сік.
8. Розкладіть заправку для борщу ще киплячій по стерильним банкам і закатати.
Якщо ви дотрималися стерильність, то ні оцет, ні стерилізація не потрібна. Залишилися тільки свіжі ароматні овочі, які так приємно буде використовувати взимку. Смачного!
- Буряк - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Морква - 300 грам
- Болгарський перець - 300 грам
- Цибуля - 300 грам
- Капуста - 100 грам
- Зелень - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
Отже приступимо.
1. Буряк промийте і поставте варитися на 40 хвилин.
2. Тим часом дрібно наріжте цибулю і злегка обсмажте в олії.
3. Помідори обдайте окропом, щоб легко зняти шкірку. М'якоть поріжте дрібними кубиками.
4. Болгарський перець порізати дрібною соломкою.
5. Морква потріть на дрібній тертці, зелень і капусту наріжте.
6. Підготовлені овочі складіть в каструлю і тушкуйте заправку близько півгодини.
7. Поки заправка гаситься, остудіть і потріть буряк на крупній тертці. Додайте її до інших овочів і протушкувати ще 15 хвилин. В кінці гасіння додайте в заправку лимонний сік.
8. Розкладіть заправку для борщу ще киплячій по стерильним банкам і закатати.
Якщо ви дотрималися стерильність, то ні оцет, ні стерилізація не потрібна. Залишилися тільки свіжі ароматні овочі, які так приємно буде використовувати взимку. Смачного!