Рецепт Заправка для борщу на зиму без оцту фото

Заправка для борщу на зиму без оцту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
На обід , На вечерю , Для дітей , Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як взимку приготувати ароматний борщ? Та ще й не витрачати час на те, щоб порізати, обсмажити і протушкувати овочі. Кожна господиня знає відповідь - приготувати заздалегідь заправку.

Опис приготування:

З цієї кількості овочів у мене виходить приблизно 3 півлітрових баночки. Так що якщо хочете приготувати більше - розрахуйте, скільки вам знадобиться овочів.

Отже приступимо.

1. Буряк промийте і поставте варитися на 40 хвилин.

2. Тим часом дрібно наріжте цибулю і злегка обсмажте в олії.

3. Помідори обдайте окропом, щоб легко зняти шкірку. М'якоть поріжте дрібними кубиками.

4. Болгарський перець порізати дрібною соломкою.

5. Морква потріть на дрібній тертці, зелень і капусту наріжте.

6. Підготовлені овочі складіть в каструлю і тушкуйте заправку близько півгодини.

7. Поки заправка гаситься, остудіть і потріть буряк на крупній тертці. Додайте її до інших овочів і протушкувати ще 15 хвилин. В кінці гасіння додайте в заправку лимонний сік.

8. Розкладіть заправку для борщу ще киплячій по стерильним банкам і закатати.

Якщо ви дотрималися стерильність, то ні оцет, ні стерилізація не потрібна. Залишилися тільки свіжі ароматні овочі, які так приємно буде використовувати взимку. Смачного!


  • Буряк - 1 кілограм
  • Помідор - 1 кілограм
  • Морква - 300 грам
  • Болгарський перець - 300 грам
  • Цибуля - 300 грам
  • Капуста - 100 грам
  • Зелень - 100 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Рослинна олія - За смаком
З цієї кількості овочів у мене виходить приблизно 3 півлітрових баночки. Так що якщо хочете приготувати більше - розрахуйте, скільки вам знадобиться овочів.

Отже приступимо.

1. Буряк промийте і поставте варитися на 40 хвилин.

2. Тим часом дрібно наріжте цибулю і злегка обсмажте в олії.

3. Помідори обдайте окропом, щоб легко зняти шкірку. М'якоть поріжте дрібними кубиками.

4. Болгарський перець порізати дрібною соломкою.

5. Морква потріть на дрібній тертці, зелень і капусту наріжте.

6. Підготовлені овочі складіть в каструлю і тушкуйте заправку близько півгодини.

7. Поки заправка гаситься, остудіть і потріть буряк на крупній тертці. Додайте її до інших овочів і протушкувати ще 15 хвилин. В кінці гасіння додайте в заправку лимонний сік.

8. Розкладіть заправку для борщу ще киплячій по стерильним банкам і закатати.

Якщо ви дотрималися стерильність, то ні оцет, ні стерилізація не потрібна. Залишилися тільки свіжі ароматні овочі, які так приємно буде використовувати взимку. Смачного!

Схожі рецепти