Заправка для борщу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.
Хоч я і не часто роблю заготовки на зиму, але зате готую тільки найважливіші. Хочу розповісти вам, як приготувати заправку для борщу на зиму. Це просто незамінна для мене заготівля!
Опис приготування:
Якщо ви ще не робили таку заготовку, то спробуйте, так як вона виходить дуже насичена, а суп буде наваристим. Взимку вам буде досить лише відкрити банку, покласти кілька ложок заправки в бульйон, додати картоплю і за бажанням м'ясо - і ваш борщ буде практично готовий.
Це дуже корисна заготівля, яка здатна заощадити вам масу часу.
- Помідори - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
- Буряк - 1, 5 кілограма
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Всі овочі добре вимийте. Морква, цибуля і буряк очистіть. Перець розрізати навпіл і видаліть серединку. Помідори обшпарте окропом і видаліть шкірку.
Лук наріжте кубиками, перець поріжте соломкою. Помідори ріжте маленькими шматочками, а морква і буряк натріть на крупній тертці.
Лук почніть смажити в олії в ємності для мультиварки. Як тільки він стане прозорим, додайте моркву, перемішайте. Через 3 хвилини додайте буряк і починайте гасити, помішуючи.
Потім додайте перець і перемішайте все овочі. Через хвилин 15 внесіть в ємність помідори. Засипте сіль і все добре розмішайте. Через 10 хвилин влийте оцет.
Готову заправку розмістіть по стерилізованих банках, закатати кришками і залиште в перевернутому вигляді до повного охолодження. Потім банки можна перенести на зберігання в прохолодне місце і зберігати до зими.