Заправка для борщу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хоч я і не часто роблю заготовки на зиму, але зате готую тільки найважливіші. Хочу розповісти вам, як приготувати заправку для борщу на зиму. Це просто незамінна для мене заготівля!
Якщо ви ще не робили таку заготовку, то спробуйте, так як вона виходить дуже насичена, а суп буде наваристим. Взимку вам буде досить лише відкрити банку, покласти кілька ложок заправки в бульйон, додати картоплю і за бажанням м'ясо - і ваш борщ буде практично готовий.
Це дуже корисна заготівля, яка здатна заощадити вам масу часу.
- Помідори - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
- Буряк - 1, 5 кілограма
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Всі овочі добре вимийте. Морква, цибуля і буряк очистіть. Перець розрізати навпіл і видаліть серединку. Помідори обшпарте окропом і видаліть шкірку.
Лук наріжте кубиками, перець поріжте соломкою. Помідори ріжте маленькими шматочками, а морква і буряк натріть на крупній тертці.
Лук почніть смажити в олії в ємності для мультиварки. Як тільки він стане прозорим, додайте моркву, перемішайте. Через 3 хвилини додайте буряк і починайте гасити, помішуючи.
Потім додайте перець і перемішайте все овочі. Через хвилин 15 внесіть в ємність помідори. Засипте сіль і все добре розмішайте. Через 10 хвилин влийте оцет.
Готову заправку розмістіть по стерилізованих банках, закатати кришками і залиште в перевернутому вигляді до повного охолодження. Потім банки можна перенести на зберігання в прохолодне місце і зберігати до зими.