Заправка для борщу на зиму з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Таку заправку для борщу з капустою робить моя мама, знайшла вона цей рецепт ще в старій газеті. І вже багато років ми користуємося цією знахідкою. До того ж, рецепт без оцту.
Отриману капусту можна використовувати не тільки як заправку для ароматного і смачного борщу. Вона також підійде для приготування солянки, пиріжків, вареників. Взимку ви будете витрачати на кухню значно менше часу і приділяти його своїм рідним.
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський червоний - 3 штуки
- Сік томатний - 1, 5 L
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець духмяний - 4 штуки
Болгарський перець вимийте. Капусту нашаткуйте як на борщ. Можна скористатися спеціальною теркою.
Перець порізати тонкими довгими смужками.
Добре перемішайте овочі. Томатний сік (можна приготувати заздалегідь з помідорів або придбати готовий) доведіть до кипіння. Висипати в нього овочі і приправи.
Як закипить, zasekaem 5 хвилин.
Після цього готову заправку розкладаємо по стерильним банкам і закочує. Банки укутати на добу.