Щи зі свіжої капусти (класичний)
(покроковий рецепт з фото)
Любіть перші страви? Тоді вам сюди! Сьогодні я розповім, як приготувати борщ зі свіжої капусти за класичним рецептом. Блюдо вийде наваристим, ситним і шалено смачним. Приступаємо!
Відмінний варіант першого блюда для великої родини. Щи виходять наваристими, смачними і дуже ситними. Подавати потрібно гарячим, зі сметаною. Рекомендую випробувати рецепт будинку. Діліться враженнями в коментарях
- М'ясо - 500 грам
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Картопля - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 0, 5 пучка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Крем - 100 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 0, 5-1 Ст. Ложки
Починаємо з підготовки основних інгредієнтів.
М'ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, періодично знімаючи з поверхні шум. Потім зменшуємо вогонь і варимо протягом години. М'ясо виймаємо, нарізаємо і повертаємо назад. Цибулю і моркву очищаємо. Лук ріжемо дрібно, а морква трьом на тертці.
На розпеченій сковороді підігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до м'якості. Додаємо моркву, пасеруємо кілька хвилин, постійно помішуючи. Додаємо томатну пасту і тушкуємо все разом 5-7 хвилин.
Картопля очищаємо, нарізаємо кубиком, капусту шаткуємо і додаємо овочі в бульйон. Ще раз доводимо до кипіння.
Додаємо в суп засмажку і варимо 20 хвилин, потім сіль розтираємо з часником, додаємо в суп, перчим, додаємо лавровий лист. Зелень дрібно рубаємо.
Зелень також додаємо в суп і даємо йому настоятися протягом 10 хвилин під кришкою. Класичні щі готові, смачного!