Рецепт Щи зі свіжої капусти (класичний) фото

Щи зі свіжої капусти (класичний)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Супи, Щи

Любіть перші страви? Тоді вам сюди! Сьогодні я розповім, як приготувати борщ зі свіжої капусти за класичним рецептом. Блюдо вийде наваристим, ситним і шалено смачним. Приступаємо!

Відмінний варіант першого блюда для великої родини. Щи виходять наваристими, смачними і дуже ситними. Подавати потрібно гарячим, зі сметаною. Рекомендую випробувати рецепт будинку. Діліться враженнями в коментарях

  • М'ясо - 500 грам
  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Картопля - 2 штуки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Зелень - 0, 5 пучка
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Крем - 100 грам
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 0, 5-1 Ст. Ложки
щи зі свіжої капусти (класичний) - фото крок 1
Починаємо з підготовки основних інгредієнтів.
щи зі свіжої капусти (класичний) - фото крок 2
М'ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, періодично знімаючи з поверхні шум. Потім зменшуємо вогонь і варимо протягом години. М'ясо виймаємо, нарізаємо і повертаємо назад. Цибулю і моркву очищаємо. Лук ріжемо дрібно, а морква трьом на тертці.
щи зі свіжої капусти (класичний) - фото крок 3
На розпеченій сковороді підігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до м'якості. Додаємо моркву, пасеруємо кілька хвилин, постійно помішуючи. Додаємо томатну пасту і тушкуємо все разом 5-7 хвилин.
щи зі свіжої капусти (класичний) - фото крок 4
Картопля очищаємо, нарізаємо кубиком, капусту шаткуємо і додаємо овочі в бульйон. Ще раз доводимо до кипіння.
щи зі свіжої капусти (класичний) - фото крок 5
Додаємо в суп засмажку і варимо 20 хвилин, потім сіль розтираємо з часником, додаємо в суп, перчим, додаємо лавровий лист. Зелень дрібно рубаємо.
щи зі свіжої капусти (класичний) - фото крок 6
Зелень також додаємо в суп і даємо йому настоятися протягом 10 хвилин під кришкою. Класичні щі готові, смачного!

Схожі рецепти