Бігус з м'ясом зі свіжої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва популярно у багатьох народів. Готують його по різному, але основа одна - капуста, м'ясо та копченості або ковбаски. У класичному варіанті капуста квашена, але і зі свіжої капусти бігус смачний!
Дуже смачне і ситне блюдо з капусти з м'ясом і копченостями. Рецептів приготування Бігус безліч, адже в цю страву можна додавати і гриби, і сосиски, і ковбасу і навіть вино. Цей рецепт приготування Бігус з м'ясом зі свіжої капусти дуже простий, але страва виходить дуже смачним. Готуємо і насолоджуємося!
- Свинина - 500-600 грам (м'якоть)
- Капуста свіжа - 1 кілограм
- Ковбаски копчені - 200-250 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Чорнослив - 50 грам
- Томатний сік - 300 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1, 5-2 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Підготуємо продукти для Бігус. Очистимо цибулю і моркву. М'ясо вимиємо і обсушити.
М'ясо наріжемо невеликими шматочками і обсмажити в рослинній олії на сковороді на вогні трохи більше середнього.
Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо не дуже дрібно. Додамо овочі до обсмаженого м'яса і перемішаємо. Обсмажуємо все разом хвилин 5-7.
Ковбаски нарізаємо на шматочки і додаємо до м'яса з овочами, обсмажуємо хвилини 3-4. Чорнослив розрізаємо на 4-6 частин і теж додаємо на сковороду.
Нашінкуем не дуже дрібно капусту.
І додаємо до решти інгредієнтів на сковороду. Хвилини 2-3 tusim, помішуючи. Потім додаємо сіль, чорний перець і лавровий лист.
Наша капуста стала м'якою, наливаємо томатний сік і накриваємо сковорідку кришкою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо бігус хвилин 30. Не забуваємо іноді помішувати!
Подаємо бігус до столу гарячим.