Бігос зі свіжої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом бігосу зі свіжої капусти, якому мене навчила моя сусідка, уродженка Литви. Свіжа капуста доступна майже цілий рік, так що рецепт актуальний і взимку, і влітку.
Подивіться, який гарний і апетитний вийшов наш бігос зі свіжої капусти І за смаком він нітрохи не гірше, ніж зовні. Таке смачне блюдо з, здавалося б, простих продуктів. Найголовніше - ваша фантазія і наявність різноманітних інгредієнтів, і звичайний бігос зі свіжої капусти перетвориться в вишукану страву. Приємного вам апетиту!
- Капуста - 1 штука (коб)
- Свинина - 500 грам
- Яловичина - 500 грам
- Копченості - За смаком
- Яблуко - 1-2 штук
- Чорнослив - 10 штук
- Гриби - 300 грам
- Томатна паста - 0, 5 склянки
- Чорний перець - За смаком
Свинячу вирізку моєму, ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді до рум'яної скоринки 5-10 хвилин. Перекладаємо в глибоку сковороду.
М'ясо яловичини також миємо й ріжемо на шматочки. Обсмажуємо на сковороді 15 хвилин до рум'яної скоринки і перекладаємо в ту ж високу сковороду до м'яса свинини.
Очищаємо цибулину, дрібно ріжемо і пасеруємо до золотистого кольору. Відправляємо до м'яса.
Свіжу капусту очищаємо від верхнього листя, шаткуємо і проварюємо майже до готовності в підсоленій воді або бульйоні.
У сковороду, де смажилося м'ясо додаємо томатну пасту, трохи води і доводимо до кипіння.
У високій сковороді змішуємо м'ясо, цибуля, додаємо туди капусту і тушкуємо близько півгодини на повільному вогні.
Гриби миємо, трохи відварюємо, ріжемо на дрібні шматочки.
Своїм та ріжемо кубиками яблуко. Краще використовувати зелені кисло - солодкі яблука.
Чорнослив обдаємо окропом, промиваємо і дрібно ріжемо.
Нарізаємо на шматочки ковбасу або подкопчёние сосиски.
У високу сковороду, де гаситься м'ясо з капустою додаємо гриби, чорнослив, яблуко, ковбасу, чорний мелений перець, томатну пасту. Все перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 2 - 2, 5 годину.
Для додання насиченого смаку до бігосу можна додати різного виду копченості та запашний перець.
Коли наш бігос зі свіжої капусти буде майже готовий, перекладаємо його в керамічну миску з кришкою, додаємо туди копченості, накриваємо кришкою і ставимо в духовку 140 градусів ще на годину, півтора.
Дістаємо наш бігос зі свіжої капусти. Готово! Смачного!