Рецепт Бігос зі свіжої капусти фото

Бігос зі свіжої капусти
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Овочі, Капуста
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бігус

Хочу поділитися рецептом бігосу зі свіжої капусти, якому мене навчила моя сусідка, уродженка Литви. Свіжа капуста доступна майже цілий рік, так що рецепт актуальний і взимку, і влітку.

Подивіться, який гарний і апетитний вийшов наш бігос зі свіжої капусти І за смаком він нітрохи не гірше, ніж зовні. Таке смачне блюдо з, здавалося б, простих продуктів. Найголовніше - ваша фантазія і наявність різноманітних інгредієнтів, і звичайний бігос зі свіжої капусти перетвориться в вишукану страву. Приємного вам апетиту!

  • Капуста - 1 штука (коб)
  • Свинина - 500 грам
  • Яловичина - 500 грам
  • Копченості - За смаком
  • Яблуко - 1-2 штук
  • Чорнослив - 10 штук
  • Гриби - 300 грам
  • Томатна паста - 0, 5 склянки
  • Чорний перець - За смаком
бігос зі свіжої капусти - фото крок 1
Свинячу вирізку моєму, ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді до рум'яної скоринки 5-10 хвилин. Перекладаємо в глибоку сковороду.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 2
М'ясо яловичини також миємо й ріжемо на шматочки. Обсмажуємо на сковороді 15 хвилин до рум'яної скоринки і перекладаємо в ту ж високу сковороду до м'яса свинини.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 3
Очищаємо цибулину, дрібно ріжемо і пасеруємо до золотистого кольору. Відправляємо до м'яса.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 4
Свіжу капусту очищаємо від верхнього листя, шаткуємо і проварюємо майже до готовності в підсоленій воді або бульйоні.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 5
У сковороду, де смажилося м'ясо додаємо томатну пасту, трохи води і доводимо до кипіння.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 6
У високій сковороді змішуємо м'ясо, цибуля, додаємо туди капусту і тушкуємо близько півгодини на повільному вогні.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 7
Гриби миємо, трохи відварюємо, ріжемо на дрібні шматочки.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 8
Своїм та ріжемо кубиками яблуко. Краще використовувати зелені кисло - солодкі яблука.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 9
Чорнослив обдаємо окропом, промиваємо і дрібно ріжемо.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 10
Нарізаємо на шматочки ковбасу або подкопчёние сосиски.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 11
У високу сковороду, де гаситься м'ясо з капустою додаємо гриби, чорнослив, яблуко, ковбасу, чорний мелений перець, томатну пасту. Все перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 2 - 2, 5 годину.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 12
Для додання насиченого смаку до бігосу можна додати різного виду копченості та запашний перець.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 13
Коли наш бігос зі свіжої капусти буде майже готовий, перекладаємо його в керамічну миску з кришкою, додаємо туди копченості, накриваємо кришкою і ставимо в духовку 140 градусів ще на годину, півтора.
бігос зі свіжої капусти - фото крок 14
Дістаємо наш бігос зі свіжої капусти. Готово! Смачного!

Схожі рецепти