Рецепт Бігос фото

Бігос
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Овочі , Капуста
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Класичний рецепт приготування традиційної страви польської та литовської кухні.

Опис приготування:

Бігос, представляє собою тушковану капусту з м'ясом, є дуже популярною стравою в багатьох країнах східної Європи. Наскільки мені відомо, батьківщиною бігосу є Польща, проте згодом блюдо поширилося по навколишніх країнах - Литві, Україна, Білорусії, Росії, Чехії. У Польщі бігос прийнято подавати на другий день Різдва. Інгредієнти для приготування бігосу варіюються від регіону до регіону, проте я спробую навести тут класичний рецепт приготування бігосу.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Квашена капуста - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2-3 штук
  • Лавровий лист - 6-8 штук
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
бігос - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
бігос - фото крок 2
М'ясо нарізаємо на шматочки розміром приблизно 1.5 з 1.5 см. Обсмажуємо кубики м'яса в рослинному маслі на середньо-швидкому вогні протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Нам не потрібно готувати м'ясо до готовності - потрібно лише, щоб м'ясо покрилося скоринкою.
бігос - фото крок 3
Беремо велику каструлю, перекладаємо туди м'ясо разом з виділився жиром. Туди ж кладемо лавровий лист, сіль і перець. Ставимо на повільний вогонь і накриваємо кришкою.
бігос - фото крок 4
Тим часом в іншій сковороді обсмажуємо цибулю, нарізаний півкільцями, до м'якості.
бігос - фото крок 5
Додаємо до цибулі крупно натерту моркву, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
бігос - фото крок 6
Потім додаємо в сковороду квашену капусту (без рідини). Перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.
бігос - фото крок 7
Отриману овочеву масу додаємо в каструлю до м'яса, яка як і раніше стоїть на повільному вогні (якщо масла залишилося зовсім мало - треба підлити, щоб м'ясо не пригоріло).
бігос - фото крок 8
Білокачанну капусту крупно шаткуємо і готуємо на середньому вогні близько 15 хвилин в окремій сковороді.
бігос - фото крок 9
Додаємо білокачанну капусту в каструлю з іншими інгредієнтами, гарненько все перемішуємо.
бігос - фото крок 10
Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо на середньому вогні близько 1 годину. М'ясо повинно вийти повністю готовим, капуста - м'якої.
бігос - фото крок 11
Смачного!