Рецепт Бігус з м'ясом фото

Бігус з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бігус

Класичне блюдо з капусти слов'янської і прибалтійської кухні. З чим його тільки не готують… Пропоную спробувати бігос з м'ясом - це і ситно, і корисно, і смачно!

Варіантів приготування Бігус існує безліч. Один з них я представляю вашій увазі. Рецепт приготування Бігус з м'ясом досить простий. У нашій родині такий варіант цієї страви особливо добре з'їдається взимку. Поєднання квашеної і свіжої капусти надає Бігус особливий смак. Пропорції квашеної і свіжої капусти ви зможете змінювати на свій смак і бажанням. У моєму варіанті в квашеній капусті було досить моркви, тому я її не додавала. І ще - час готування залежить від того, яке м'ясо ви вибрали. Свинина і курка готуються значно швидше яловичини. Як ви бачите - приготувати бігус з м'ясом в домашніх умовах зовсім неважко, ви з легкістю впораєтеся з цим. Бажаю вам удачі і смачного Бігус!

  • М'ясо - 500 грам (будь-який - свинина, яловичина, баранина)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Капуста свіжа - 500 грам
  • Капуста квашена - 1 кілограм
  • Картопля - 3-4 штук
  • Масло рослинне - 100-150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 3-4 Щепоток
бігус з м'ясом - фото крок 1
Найкраще бігус готувати в казанку. Якщо його немає - візьміть каструлю з товстим дном. Розігріваємо в казані рослинне масло і обсмажуємо в ньому нарізане на шматочки м'ясо. Обсмажуємо до рум'яної скоринки.
бігус з м'ясом - фото крок 2
Чистимо і нарізаємо цибулю. Додаємо до м'яса і обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
бігус з м'ясом - фото крок 3
Чистим картошку, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в казан хвилин на 10. Помішуємо!
бігус з м'ясом - фото крок 4
Тепер черга квашеної капусти. Якщо вона у вас дуже кисла - краще заздалегідь замочити її в холодній воді і потім воду добре віджати. Тушкуємо хвилин 20. Не забуваємо періодично помішувати.
бігус з м'ясом - фото крок 5
Свіжу капусту шаткуємо, злегка солимо і обжимаємо. Відправляємо в казанок. Саме час додати перець і інші спеції за бажанням. Тушкуємо хвилин 15 під кришкою.

Схожі рецепти