Рецепт Рецепт житнього хліба на дріжджах фото

Рецепт житнього хліба на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно , Дріжджі , Сухі дріжджі , Житнє борошно , Гарбузове насіння , Насіння
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти без шкоди
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Надумали самостійно спекти домашній житній хліб? Побалуйте себе шматочком свіжої та ароматної випічки. А я розповім рецепт житнього хліба на дріжджах, який роблю з додаванням гарбузового насіння.

Опис приготування:

До житньому хлібу часто додають насіння (гарбузове або соняшнику), кмин і інші спеції. Ви можете спекти хліб в духовці або скористатися хлебопечкой, якщо вона у вас є. Хліб за цим рецептом вийде рум'яний, з хрусткою скоринкою, але всередині залишається трохи вологим.

  • Житнє борошно - 0, 5 кілограма
  • Сіль - 10 грам
  • Житні пластівці - 50 грам
  • Гарбузове насіння - 50 грам
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 10 грам (або 35 грам свіжих дріжджів)
  • Потоку - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 450 мілілітрів
1
У миску викладіть борошно і сіль, перемішайте. Закип'ятіть чайник і залийте 400 мілілітрів води до сухих інгредієнтів, перемішайте і залиште на кілька хвилин для охолодження.
2
Розчиніть дріжджі в 50 мілілітрах води, додайте потоку, житні пластівці і гарбузове насіння.
3
З'єднайте всі інгредієнти, перемішайте. Змастіть стіл соняшниковою олією і перекладіть тісто на поверхню, вимішують близько 5 хвилин.
4
Миску посипте борошном і перекладіть в неї тісто, накрийте його вологим рушником, залиште при кімнатній температурі на кілька годин (краще - на цілу ніч).
5
Через необхідний час перекладіть тісто на деко з пергаментом, зробіть надрізи у формі решітки. Під деко з хлібом встановіть піддон з гарячою водою.
6
Випікайте відразу в розігрітому до 220 градусів духовці 35-40 хвилин до появи рум'яної скоринки.
7
Перекладіть хліб на решітку і залиште для охолодження. Насолоджуйтесь смачною домашньою випічкою.

Схожі рецепти