Рецепт Рецепт житнього хліба на дріжджах фото

Рецепт житнього хліба на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Дріжджі, Сухі дріжджі, Житнє борошно, Гарбузове насіння, Насіння
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти без шкоди
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Надумали самостійно спекти домашній житній хліб? Побалуйте себе шматочком свіжої та ароматної випічки. А я розповім рецепт житнього хліба на дріжджах, який роблю з додаванням гарбузового насіння.

До житньому хлібу часто додають насіння (гарбузове або соняшнику), кмин і інші спеції. Ви можете спекти хліб в духовці або скористатися хлебопечкой, якщо вона у вас є. Хліб за цим рецептом вийде рум'яний, з хрусткою скоринкою, але всередині залишається трохи вологим.

  • Житнє борошно - 0, 5 кілограма
  • Сіль - 10 грам
  • Житні пластівці - 50 грам
  • Гарбузове насіння - 50 грам
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 10 грам (або 35 грам свіжих дріжджів)
  • Потоку - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 450 мілілітрів
1
У миску викладіть борошно і сіль, перемішайте. Закип'ятіть чайник і залийте 400 мілілітрів води до сухих інгредієнтів, перемішайте і залиште на кілька хвилин для охолодження.
2
Розчиніть дріжджі в 50 мілілітрах води, додайте потоку, житні пластівці і гарбузове насіння.
3
З'єднайте всі інгредієнти, перемішайте. Змастіть стіл соняшниковою олією і перекладіть тісто на поверхню, вимішують близько 5 хвилин.
4
Миску посипте борошном і перекладіть в неї тісто, накрийте його вологим рушником, залиште при кімнатній температурі на кілька годин (краще - на цілу ніч).
5
Через необхідний час перекладіть тісто на деко з пергаментом, зробіть надрізи у формі решітки. Під деко з хлібом встановіть піддон з гарячою водою.
6
Випікайте відразу в розігрітому до 220 градусів духовці 35-40 хвилин до появи рум'яної скоринки.
7
Перекладіть хліб на решітку і залиште для охолодження. Насолоджуйтесь смачною домашньою випічкою.

Схожі рецепти