Квас із житнього борошна без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом приготування квасу з житнього борошна без дріжджів. Напій виходить смачний, з насиченим хлібним присмаком. При цьому він не такий солодкий, як на дріжджах, тому підходить для окрошки!
Рецепт, як приготувати квас з житнього борошна без дріжджів, дуже простий, і я вам з радістю його повідаю. Насправді це дуже економний напій: варто один раз зробити закваску і купити "сухий квас" - і можна робити все нові і нові партії цього чудесного домашнього напою. Рекомендую використовувати такий квас для окрошки, дуже смачно!
- Закваска з житнього борошна - 250 мілілітрів(10 ст.Л. Борошна, 1 чайна ложка цукру і стакан води)
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Квас сухий - 8 Ст. Ложок
- Вода - 3 L
1. Закваска у мене була готова, але якщо ви її тільки робите, то спочатку зробіть закваску, дайте їй постояти в теплому місці, поки не підуть бульбашки. У велику стерильну банку наливаємо воду і вливаємо туди ж закваску. Перемішаємо.
2. Далі - сухий квас і цукор. При додаванні нового інгредієнта кожен раз ретельно перемішати.
3. Закриємо банку марлею і залишимо на столі на добу. Якщо у вас вже холодно - ставте під батарею. Далі просто відцідити квас - і його можна охолодити і пити!
4. А можна в Бутлі залишити 1/5 від усього квасу, долити води, додати пару ложок цукру і сухого квасу. І вже через день настигне нова порція квасу!