Хліб з житнього борошна без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хліб з житнього борошна без дріжджів готується дуже просто, буквально за 1 час. Іноді, такий вид хліба величають "ірландським", можливо це якось пов'язано з тим, що в місцевій кухні популярна житнє борошно.
Якщо ніколи не готували хліб в домашніх умовах, цей рецепт ідеально підходить для першого разу. Тісто готується дуже швидко, не потрібно нічого чекати, відразу формуєте буханку і в піч. Єдиний момент, смак у такого хліба відрізняється від звичного - пшеничного, так що може сподобається не всім. В будь-якому випадку, збережіть цей простий рецепт приготування хліба з житнього борошна без дріжджів, можливо він стане в нагоді!
- Борошно житнє - 300 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Геркулес - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 25 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте житнє і пшеничне борошно.
Засипте геркулес і соду. Додайте вершкове масло, порізане кубиками. Перемішайте.
Влийте кефір.
Замісити тісто. Присипте деко борошном і сформуйте буханець хліба. По центру зробіть надріз у формі хреста. Випікайте хліб в духовці 35 хвилин, температура 200 градусів.
Випечений хліб перекладаємо на решітку і накриваємо рушником, до повного охолодження. Смачного!