Рецепт Хліб з житнього борошна без дріжджів фото

Хліб з житнього борошна без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Кефір , Житнє борошно
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хліб з житнього борошна без дріжджів готується дуже просто, буквально за 1 час. Іноді, такий вид хліба величають"Ірландським" , можливо це якось пов'язано з тим, що в місцевій кухні популярна житнє борошно.

Опис приготування:

Якщо ніколи не готували хліб в домашніх умовах, цей рецепт ідеально підходить для першого разу. Тісто готується дуже швидко, не потрібно нічого чекати, відразу формуєте буханку і в піч. Єдиний момент, смак у такого хліба відрізняється від звичного - пшеничного, так що може сподобається не всім. В будь-якому випадку, збережіть цей простий рецепт приготування хліба з житнього борошна без дріжджів, можливо він стане в нагоді!

  • Борошно житнє - 300 грам
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Геркулес - 100 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Кефір - 500 мілілітрів
хліб з житнього борошна без дріжджів - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
хліб з житнього борошна без дріжджів - фото крок 2
Змішайте житнє і пшеничне борошно.
хліб з житнього борошна без дріжджів - фото крок 3
Засипте геркулес і соду. Додайте вершкове масло, порізане кубиками. Перемішайте.
хліб з житнього борошна без дріжджів - фото крок 4
Влийте кефір.
хліб з житнього борошна без дріжджів - фото крок 5
Замісити тісто. Присипте деко борошном і сформуйте буханець хліба. По центру зробіть надріз у формі хреста. Випікайте хліб в духовці 35 хвилин, температура 200 градусів.
хліб з житнього борошна без дріжджів - фото крок 6
Випечений хліб перекладаємо на решітку і накриваємо рушником, до повного охолодження. Смачного!

Схожі рецепти