Квас з бородинского хліба без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати квас з бородинского хліба без дріжджів, найпростіший з усіх мені відомих. Напій готується дуже просто і виходить неймовірно смачним, він відмінно освіжає і тонізує.
Такий варіант приготування квасу підходить для ледачих, а також для бюджетних. У процесі приготування не потрібно купувати спеціальну закваску, я використовую залишки бородинского хліба. Можна заготовити їх про запас і робити квас по необхідності. Такий квас добре освіжає і тонізує, він смачний і ароматний.
- Скоринки бородінського хліба - 500 грам
- Вода - 3 L
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 50 грам
1. Бородинський хліб нарізаю шматочками, потім кожен нарізаю ще кубиками.
2. Папір для випічки викладаю на деко, розподіляю по ній бородинський хліб і відправляю все в духовку.
3. Випікаю при температурі 180 градусів до появи рум'яної скоринки, щоб вони не пригоріли, інакше квас не вийде.
4. Перекладаю сухарики з духовки в скляну банку.
5. Додаю родзинки, який попередньо промиваю, завдяки йому напій вийде ароматним.
6. До родзинок і хліба в банку всипав цукровий пісок.
7. Заливаю 3-х літрову банку очищеної холодною водою і залишаю на 3-4 дня.
8. Готовий квас зберігаю в холодильнику, насолоджуйтеся ароматним і смачним напоєм!