Рецепт Квас з бородинского хліба без дріжджів фото

Квас з бородинского хліба без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Ізюм, Сухарики
ПП рецепти
На полуденок
Напої, Квас

Рецепт, як приготувати квас з бородинского хліба без дріжджів, найпростіший з усіх мені відомих. Напій готується дуже просто і виходить неймовірно смачним, він відмінно освіжає і тонізує.

Такий варіант приготування квасу підходить для ледачих, а також для бюджетних. У процесі приготування не потрібно купувати спеціальну закваску, я використовую залишки бородинского хліба. Можна заготовити їх про запас і робити квас по необхідності. Такий квас добре освіжає і тонізує, він смачний і ароматний.

  • Скоринки бородінського хліба - 500 грам
  • Вода - 3 L
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ізюм - 50 грам
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 1
1. Бородинський хліб нарізаю шматочками, потім кожен нарізаю ще кубиками.
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 2
2. Папір для випічки викладаю на деко, розподіляю по ній бородинський хліб і відправляю все в духовку.
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 3
3. Випікаю при температурі 180 градусів до появи рум'яної скоринки, щоб вони не пригоріли, інакше квас не вийде.
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 4
4. Перекладаю сухарики з духовки в скляну банку.
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 5
5. Додаю родзинки, який попередньо промиваю, завдяки йому напій вийде ароматним.
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 6
6. До родзинок і хліба в банку всипав цукровий пісок.
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 7
7. Заливаю 3-х літрову банку очищеної холодною водою і залишаю на 3-4 дня.
квас з бородинского хліба без дріжджів - фото крок 8
8. Готовий квас зберігаю в холодильнику, насолоджуйтеся ароматним і смачним напоєм!

Схожі рецепти