Сальтисон зі свинячої голови
(покроковий рецепт з фото)
Сальтисон зі свинячої голови - смачне і святкове блюдо з цілої голови свині. Сальтисон вариться і настоюється протягом доби, тому про його приготуванні треба подбати заздалегідь.
Як приготувати сальтисон зі свинячої голови?
1. Свинячу голову треба ошпарити окропом. Потім очистити і розрубати на частини, які помістяться в каструлю.
2. Приготовлені частини свинячої голови викладіть в каструлю, залийте водою, приправити сіллю. Додайте в каструлю цілі очищені цибулини, морква, селера, перець горошком і лавровий лист.
3. Варіть свинячу голову зі спеціями під кришкою на середньо-слабкому вогні, поки вона не розваритися, тобто. Поки м'ясо не відійде від кістки.
4. Готову голову витягніть, відокремте кращі шматки і порубати їх ножем досить дрібно.
5. До порубаним шматках додайте очищений і подрібнений часник, посоліть і поперчіть за смаком.
6. Сальтисон можна викласти в вичищений і вимочений в розсолі від огірків чи помідорів свинячий шлунок або загорнути в змочений водою кухонний рушник. У випадку зі змоченим рушником викладіть по центру нарізаний скибочками лимон, потім нарізані шматки. Зв'яжіть кути рушники і покладіть сальтисон під прес - природний камінь або банку з водою до ранку наступного дня.
Готовий сальтисон зі свинячої голови нарізайте і подавайте в якості холодної закуски.
Смачного!
- Свиная голова - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Корінь селери - 1/2 штуки
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Лимон - 1 штука
1. Свинячу голову треба ошпарити окропом. Потім очистити і розрубати на частини, які помістяться в каструлю.
2. Приготовлені частини свинячої голови викладіть в каструлю, залийте водою, приправити сіллю. Додайте в каструлю цілі очищені цибулини, морква, селера, перець горошком і лавровий лист.
3. Варіть свинячу голову зі спеціями під кришкою на середньо-слабкому вогні, поки вона не розваритися, тобто. Поки м'ясо не відійде від кістки.
4. Готову голову витягніть, відокремте кращі шматки і порубати їх ножем досить дрібно.
5. До порубаним шматках додайте очищений і подрібнений часник, посоліть і поперчіть за смаком.
6. Сальтисон можна викласти в вичищений і вимочений в розсолі від огірків чи помідорів свинячий шлунок або загорнути в змочений водою кухонний рушник. У випадку зі змоченим рушником викладіть по центру нарізаний скибочками лимон, потім нарізані шматки. Зв'яжіть кути рушники і покладіть сальтисон під прес - природний камінь або банку з водою до ранку наступного дня.
Готовий сальтисон зі свинячої голови нарізайте і подавайте в якості холодної закуски.
Смачного!