Рецепт Сальтисон зі свинячої голови фото

Сальтисон зі свинячої голови
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю

Сальтисон зі свинячої голови - смачне і святкове блюдо з цілої голови свині. Сальтисон вариться і настоюється протягом доби, тому про його приготуванні треба подбати заздалегідь.

Як приготувати сальтисон зі свинячої голови?

1. Свинячу голову треба ошпарити окропом. Потім очистити і розрубати на частини, які помістяться в каструлю.

2. Приготовлені частини свинячої голови викладіть в каструлю, залийте водою, приправити сіллю. Додайте в каструлю цілі очищені цибулини, морква, селера, перець горошком і лавровий лист.

3. Варіть свинячу голову зі спеціями під кришкою на середньо-слабкому вогні, поки вона не розваритися, тобто. Поки м'ясо не відійде від кістки.

4. Готову голову витягніть, відокремте кращі шматки і порубати їх ножем досить дрібно.

5. До порубаним шматках додайте очищений і подрібнений часник, посоліть і поперчіть за смаком.

6. Сальтисон можна викласти в вичищений і вимочений в розсолі від огірків чи помідорів свинячий шлунок або загорнути в змочений водою кухонний рушник. У випадку зі змоченим рушником викладіть по центру нарізаний скибочками лимон, потім нарізані шматки. Зв'яжіть кути рушники і покладіть сальтисон під прес - природний камінь або банку з водою до ранку наступного дня.

Готовий сальтисон зі свинячої голови нарізайте і подавайте в якості холодної закуски.

Смачного!

  • Свиная голова - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Корінь селери - 1/2 штуки
  • Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Лимон - 1 штука
Як приготувати сальтисон зі свинячої голови?

1. Свинячу голову треба ошпарити окропом. Потім очистити і розрубати на частини, які помістяться в каструлю.

2. Приготовлені частини свинячої голови викладіть в каструлю, залийте водою, приправити сіллю. Додайте в каструлю цілі очищені цибулини, морква, селера, перець горошком і лавровий лист.

3. Варіть свинячу голову зі спеціями під кришкою на середньо-слабкому вогні, поки вона не розваритися, тобто. Поки м'ясо не відійде від кістки.

4. Готову голову витягніть, відокремте кращі шматки і порубати їх ножем досить дрібно.

5. До порубаним шматках додайте очищений і подрібнений часник, посоліть і поперчіть за смаком.

6. Сальтисон можна викласти в вичищений і вимочений в розсолі від огірків чи помідорів свинячий шлунок або загорнути в змочений водою кухонний рушник. У випадку зі змоченим рушником викладіть по центру нарізаний скибочками лимон, потім нарізані шматки. Зв'яжіть кути рушники і покладіть сальтисон під прес - природний камінь або банку з водою до ранку наступного дня.

Готовий сальтисон зі свинячої голови нарізайте і подавайте в якості холодної закуски.

Смачного!

Схожі рецепти