Домашній сальтисон зі свинячої рульки
(покроковий рецепт з фото)
Приготування сальтисону - це досить тривалий процес, який вимагає чималої праці. Але результат вартий цього. У підсумку ви отримаєте відмінну закуску, яка сподобається всім!
Німецьке слово "сальтисон" позначає різновид холодцю. Зельцем називається пресоване виріб зі шматочків м'яса, шпику та інших субпродуктів. Для традиційної страви використовують свинину чи яловичину, але також існує маса рецептів приготування сальтисону з курки, печінки і язика. Я із задоволенням розповім вам, як приготувати сальтисон зі свинячої рульки без особливих зусиль і витрат. Спробуйте це ароматне блюдо і смак вас приємно здивує!
- Рулька - 2 кілограма
- Морква - 1 штука
- Часник - 5-7 зубчиків
- Цибуля - 1 штука
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 5 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Перець чорний горошок - 10 штук
- Прованські трави - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Морква почистіть, наріжте великими кільцями.
Чистий цибулю, застроміть в нього гвоздику.
У велику каструлю покладіть вимиту рульку, цибуля, морква, лавровий лист, спеції. Поставте на вогонь, після закипання зніміть піну, посоліть і залиште варитися на повільному вогні 4 годину.
Потім дістаньте рульку, дайте їй трохи охолонути.
М'ясо наріжте шматочками.
Желатин просто тягне за собою в 200 мл бульйону.
До м'яса додайте часник, пропущений через прес, і влийте бульйон з желатином. Добре все перемішайте. За смаком посипте прованськими травами.
У форму викладіть сальтисон.
Накрийте харчової плівкою. Надішліть в холодильник для застигання.
Дістаньте сальтисон з форми.
Наріжте на порційні шматочки.
Подавайте з гірчицею і хріном.
Смачного!
Подавайте з гірчицею і хріном.
Смачного!