Рецепт Домашній сальтисон зі свинячої рульки фото

Домашній сальтисон зі свинячої рульки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Свиняча рулька
Низькокалорійні , ПП рецепти
Для дітей , Десерт
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Приготування сальтисону - це досить тривалий процес, який вимагає чималої праці. Але результат вартий цього. У підсумку ви отримаєте відмінну закуску, яка сподобається всім!

Опис приготування:

Німецьке слово"сальтисон" позначає різновид холодцю. Зельцем називається пресоване виріб зі шматочків м'яса, шпику та інших субпродуктів. Для традиційної страви використовують свинину чи яловичину, але також існує маса рецептів приготування сальтисону з курки, печінки і язика. Я із задоволенням розповім вам, як приготувати сальтисон зі свинячої рульки без особливих зусиль і витрат. Спробуйте це ароматне блюдо і смак вас приємно здивує!

  • Рулька - 2 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Цибуля - 1 штука
  • Желатин - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 5 штук
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Перець чорний горошок - 10 штук
  • Прованські трави - За смаком
  • Сіль - За смаком
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 2
Морква почистіть, наріжте великими кільцями.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 3
Чистий цибулю, застроміть в нього гвоздику.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 4
У велику каструлю покладіть вимиту рульку, цибуля, морква, лавровий лист, спеції. Поставте на вогонь, після закипання зніміть піну, посоліть і залиште варитися на повільному вогні 4 годину.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 5
Потім дістаньте рульку, дайте їй трохи охолонути.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 6
М'ясо наріжте шматочками.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 7
Желатин просто тягне за собою в 200 мл бульйону.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 8
До м'яса додайте часник, пропущений через прес, і влийте бульйон з желатином. Добре все перемішайте. За смаком посипте прованськими травами.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 9
У форму викладіть сальтисон.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 10
Накрийте харчової плівкою. Надішліть в холодильник для застигання.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 11
Дістаньте сальтисон з форми.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 12
Наріжте на порційні шматочки.
Подавайте з гірчицею і хріном.
Смачного!

Схожі рецепти