Домашній сальтисон зі свинячої рульки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 14 г. 0 хв.
Приготування сальтисону - це досить тривалий процес, який вимагає чималої праці. Але результат вартий цього. У підсумку ви отримаєте відмінну закуску, яка сподобається всім!
Опис приготування:
Німецьке слово"сальтисон" позначає різновид холодцю. Зельцем називається пресоване виріб зі шматочків м'яса, шпику та інших субпродуктів. Для традиційної страви використовують свинину чи яловичину, але також існує маса рецептів приготування сальтисону з курки, печінки і язика. Я із задоволенням розповім вам, як приготувати сальтисон зі свинячої рульки без особливих зусиль і витрат. Спробуйте це ароматне блюдо і смак вас приємно здивує!
- Рулька - 2 кілограма
- Морква - 1 штука
- Часник - 5-7 зубчиків
- Цибуля - 1 штука
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 5 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Перець чорний горошок - 10 штук
- Прованські трави - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Морква почистіть, наріжте великими кільцями.
Чистий цибулю, застроміть в нього гвоздику.
У велику каструлю покладіть вимиту рульку, цибуля, морква, лавровий лист, спеції. Поставте на вогонь, після закипання зніміть піну, посоліть і залиште варитися на повільному вогні 4 годину.
Потім дістаньте рульку, дайте їй трохи охолонути.
М'ясо наріжте шматочками.
Желатин просто тягне за собою в 200 мл бульйону.
До м'яса додайте часник, пропущений через прес, і влийте бульйон з желатином. Добре все перемішайте. За смаком посипте прованськими травами.
У форму викладіть сальтисон.
Накрийте харчової плівкою. Надішліть в холодильник для застигання.
Дістаньте сальтисон з форми.
Наріжте на порційні шматочки.
Подавайте з гірчицею і хріном.
Смачного!
Подавайте з гірчицею і хріном.
Смачного!