Рецепт Домашній сальтисон зі свинячої рульки фото

Домашній сальтисон зі свинячої рульки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча рулька
Низькокалорійні, ПП рецепти
Для дітей, Десерт

Приготування сальтисону - це досить тривалий процес, який вимагає чималої праці. Але результат вартий цього. У підсумку ви отримаєте відмінну закуску, яка сподобається всім!

Німецьке слово "сальтисон" позначає різновид холодцю. Зельцем називається пресоване виріб зі шматочків м'яса, шпику та інших субпродуктів. Для традиційної страви використовують свинину чи яловичину, але також існує маса рецептів приготування сальтисону з курки, печінки і язика. Я із задоволенням розповім вам, як приготувати сальтисон зі свинячої рульки без особливих зусиль і витрат. Спробуйте це ароматне блюдо і смак вас приємно здивує!

  • Рулька - 2 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Цибуля - 1 штука
  • Желатин - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 5 штук
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Перець чорний горошок - 10 штук
  • Прованські трави - За смаком
  • Сіль - За смаком
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 2
Морква почистіть, наріжте великими кільцями.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 3
Чистий цибулю, застроміть в нього гвоздику.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 4
У велику каструлю покладіть вимиту рульку, цибуля, морква, лавровий лист, спеції. Поставте на вогонь, після закипання зніміть піну, посоліть і залиште варитися на повільному вогні 4 годину.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 5
Потім дістаньте рульку, дайте їй трохи охолонути.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 6
М'ясо наріжте шматочками.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 7
Желатин просто тягне за собою в 200 мл бульйону.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 8
До м'яса додайте часник, пропущений через прес, і влийте бульйон з желатином. Добре все перемішайте. За смаком посипте прованськими травами.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 9
У форму викладіть сальтисон.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 10
Накрийте харчової плівкою. Надішліть в холодильник для застигання.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 11
Дістаньте сальтисон з форми.
домашній сальтисон зі свинячої рульки - фото крок 12
Наріжте на порційні шматочки.
Подавайте з гірчицею і хріном.
Смачного!

Схожі рецепти