Холодець зі свинячої рульки
(покроковий рецепт з фото)
В осінній, а особливо в зиязикай період багато хто готує вдома холодці. Рецепти у всіх різні, я ж хотів би поділитися з вами своїм. Готую зі свинячої рульки і ноги. Закуска вищого класу!
Напередодні свят ви повинні знати, як приготувати холодець зі свинячої рульки. Крім рульки можна використовувати свинячу ногу, язик, курку і інше м'ясо. Закуска подається до столу з хріном, гірчицею або оцтом. Вдалого приготування!
- Свиняча рулька - 1 штука
- М'ясне асорті - 500 грам
- Свиняча нога - 1 штука
- Часник - 1 штука (головка)
- Сіль і перець - За смаком
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець горошком - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
Все м'ясо промиваємо, видаливши зайві шкурки та інше. Замочуємо м'ясо в холодній воді на 12-14 годин. Кожні 3-4 години слід повністю міняти воду.
Кип'ятимо м'ясо на середньому вогні і зливаємо воду. Заливаємо нової водою і варимо 2 годину.
Для 30 хвилин до готовності додайте в каструлю подрібнену цибулю, терту моркву, подрібнений часник, сіль, перець горошком, перець мелений і лавровий лист. Після варіння витягаємо м'ясо і нарізаємо дрібними шматочками.
Форму для холодцю застилає харчовою плівкою.
Розкладаємо м'ясо в форму і заливаємо бульйоном.
Ставимо холодець на ніч в холодильник. Вранці нарізаємо і подаємо до столу зі свіжою зеленню. Смачного!