Террін зі свинячої рульки
(покроковий рецепт з фото)
Чи знайомі ви з таким видом страв, як терен? Це щось середнє по консистенції між паштетом і запіканкою. Його готують з різних продуктів і подають, нарізаючи порційними шматками.
Я ж вам пропоную варіант рецепта, в якому описано, як приготувати террин зі свинячої рульки. Його технологія створення чимось нагадує холодець, та й зовні ці страви схожі. Таку закуску найкраще готувати на великі свята, коли збирається багато гостей.
- Свиняча рулька - 2, 3 кілограма
- Свинячі ноги - 2 штуки
- Біле вино - 750 мілілітрів
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Часник - 5 зубчиків
- Лук-пориста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець, гілочка - 2-3 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Діжоская гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 1-1, 5 пучка
- Гвоздика - 3 штуки
Доведіть велику кількість води до кипіння. Потім покладіть в неї рульку. Дістаньте її через хвилину.
Відразу перекладіть м'ясо в холодну воду на кілька хвилин.
Потім загорніть в пакет і приберіть в холодильник.
Ту ж процедуру слід повторити зі свинячими ногами.
А тепер підготуйте інші інгредієнти. Крупно наріжте очищену моркву і ріпчасту цибулю. Наріжте цибулю-порей. Роздавите ножем перець горошком. Очистіть 3 зубчики часнику.
Всі перераховані інгредієнти, включаючи свинячі ноги, гвоздику, лавровий лист і 1 гілочку чебрецю з петрушкою, перекладіть у велику каструлю. Залийте все вином.
Залийте холодною водою, щоб та повністю покривала інгредієнти, і додайте сіль.
У звичайній каструлі варіть блюдо на невеликому вогні протягом 4-х годин, а в скороварці - протягом 2-х.
Готову суміш процідіть через друшляк.
Потім ще раз добре процідіть через дрібне сито, щоб залишився тільки бульйон.
Доведіть вийшла бульйон до кипіння. Варіть його, поки не залишиться приблизно 750 мл рідини.
Перелийте бульйон в стакан, приберіть його в холодильник. Залиште до того моменту, поки не відокремиться шар жиру, щоб його можна було прибрати.
Рульки з холодильника перекладіть в окремі вакуумні пакети. У кожен з них залийте по 250 мл бульйону.
Готуйте рульку протягом 72 годин в духовці на найнижчих градусах, краще 60 і менше.
Після цього злийте рідину з пакетів в каструлю. Доведіть її до кипіння, а потім варіть, поки не вийде 500 мл обсягу.
Далі процідіть її і залиште при кімнатній температурі.
Від кістки відокремте красиві шматочки м'яса і окремо - жир.
Жир подрібніть.
У мисці дрібно нарубати часник, що залишився і петрушку. Додайте гірчицю, жир і оцет. Перемішайте.
Форму для терріна, в якій він буде застигати, застелите двома шарами харчової плівки. На дно викладіть частина суміші з петрушки.
Зверху викладіть шар м'яса. Накладайте по черзі ці шари, поки не закінчаться інгредієнти.
Потім залийте все бульйоном, а зверху з'єднайте плівку, закривши блюдо.
Залиште террин в холодильнику на ніч, поки він не застигне. Потім дістаньте його з форми і плівки.
Подавайте закуску, нарізаючи її шматочками. Приємною дегустації, гурмани!