Рецепт Террін зі свинячої рульки фото

Террін зі свинячої рульки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Свиняча рулька
Вегетаріанське харчування
Фуршет

Чи знайомі ви з таким видом страв, як терен? Це щось середнє по консистенції між паштетом і запіканкою. Його готують з різних продуктів і подають, нарізаючи порційними шматками.

Я ж вам пропоную варіант рецепта, в якому описано, як приготувати террин зі свинячої рульки. Його технологія створення чимось нагадує холодець, та й зовні ці страви схожі. Таку закуску найкраще готувати на великі свята, коли збирається багато гостей.

  • Свиняча рулька - 2, 3 кілограма
  • Свинячі ноги - 2 штуки
  • Біле вино - 750 мілілітрів
  • Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Часник - 5 зубчиків
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чебрець, гілочка - 2-3 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Діжоская гірчиця - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка - 1-1, 5 пучка
  • Гвоздика - 3 штуки
террін зі свинячої рульки - фото крок 1
Доведіть велику кількість води до кипіння. Потім покладіть в неї рульку. Дістаньте її через хвилину.
террін зі свинячої рульки - фото крок 2
Відразу перекладіть м'ясо в холодну воду на кілька хвилин.
террін зі свинячої рульки - фото крок 3
Потім загорніть в пакет і приберіть в холодильник.
террін зі свинячої рульки - фото крок 4
Ту ж процедуру слід повторити зі свинячими ногами.
террін зі свинячої рульки - фото крок 5
А тепер підготуйте інші інгредієнти. Крупно наріжте очищену моркву і ріпчасту цибулю. Наріжте цибулю-порей. Роздавите ножем перець горошком. Очистіть 3 зубчики часнику.
террін зі свинячої рульки - фото крок 6
Всі перераховані інгредієнти, включаючи свинячі ноги, гвоздику, лавровий лист і 1 гілочку чебрецю з петрушкою, перекладіть у велику каструлю. Залийте все вином.
террін зі свинячої рульки - фото крок 7
Залийте холодною водою, щоб та повністю покривала інгредієнти, і додайте сіль.
террін зі свинячої рульки - фото крок 8
У звичайній каструлі варіть блюдо на невеликому вогні протягом 4-х годин, а в скороварці - протягом 2-х.
террін зі свинячої рульки - фото крок 9
Готову суміш процідіть через друшляк.
террін зі свинячої рульки - фото крок 10
Потім ще раз добре процідіть через дрібне сито, щоб залишився тільки бульйон.
террін зі свинячої рульки - фото крок 11
Доведіть вийшла бульйон до кипіння. Варіть його, поки не залишиться приблизно 750 мл рідини.
террін зі свинячої рульки - фото крок 12
Перелийте бульйон в стакан, приберіть його в холодильник. Залиште до того моменту, поки не відокремиться шар жиру, щоб його можна було прибрати.
террін зі свинячої рульки - фото крок 13
Рульки з холодильника перекладіть в окремі вакуумні пакети. У кожен з них залийте по 250 мл бульйону.
террін зі свинячої рульки - фото крок 14
Готуйте рульку протягом 72 годин в духовці на найнижчих градусах, краще 60 і менше.
террін зі свинячої рульки - фото крок 15
Після цього злийте рідину з пакетів в каструлю. Доведіть її до кипіння, а потім варіть, поки не вийде 500 мл обсягу.
террін зі свинячої рульки - фото крок 16
Далі процідіть її і залиште при кімнатній температурі.
террін зі свинячої рульки - фото крок 17
Від кістки відокремте красиві шматочки м'яса і окремо - жир.
террін зі свинячої рульки - фото крок 18
Жир подрібніть.
террін зі свинячої рульки - фото крок 19
У мисці дрібно нарубати часник, що залишився і петрушку. Додайте гірчицю, жир і оцет. Перемішайте.
террін зі свинячої рульки - фото крок 20
Форму для терріна, в якій він буде застигати, застелите двома шарами харчової плівки. На дно викладіть частина суміші з петрушки.
террін зі свинячої рульки - фото крок 21
Зверху викладіть шар м'яса. Накладайте по черзі ці шари, поки не закінчаться інгредієнти.
террін зі свинячої рульки - фото крок 22
Потім залийте все бульйоном, а зверху з'єднайте плівку, закривши блюдо.
террін зі свинячої рульки - фото крок 23
Залиште террин в холодильнику на ніч, поки він не застигне. Потім дістаньте його з форми і плівки.
террін зі свинячої рульки - фото крок 24
Подавайте закуску, нарізаючи її шматочками. Приємною дегустації, гурмани!

Схожі рецепти