Кабачки на зиму, пальчики оближеш
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт кабачків на зиму "пальчики оближеш" я пару років тому побачила в одній кулінарній передачі. Кабачки з такою ароматною підливою виходять пікантними і навіть гостренькими.
Раджу першу партію приготувати на пробу, не змінюючи кількість спецій, а потім вже коригувати під свій смак. Нам сподобалося: спочатку відчувається солодкість, а потім гострий соус пощипує язик.
До речі, по цьому ж рецепту можна заготовити і баклажани, теж дуже смачно виходить. Готуйте з задоволенням!
- Кабачок - 2 кілограма (вага очищених)
- Яблуко - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сік томатний - 500 мілілітрів
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Оцет яблучний - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
Кабачок помийте, при необхідності очистіть, обов'язково видаливши жорсткі насіння. Поріжте овоч невеликими шматочками, викладіть в каструлю.
Решта овочі помийте і почистіть, з перцю видаліть насіння. Подрібніть в м'ясорубці або в блендері все, крім часнику. Перемішайте. Часник додається пізніше.
Додайте сіль, цукор, олія, оцет і цукор. Ще раз перемішайте.
Додайте томатний сік. Якщо використовуєте томатну пасту, її знадобиться 1/2 склянки. Підливу доведіть до кипіння. Варіть 20 хвилин, періодично помішуючи. Додайте подрібнений часник, provara 10 хвилин.
Залийте підливою кабачки, варіть їх 20 хвилин.
Розкладіть по стерилізованим банкам і закатати під кришки. Вихід готової страви - 3 L. Зберігати потрібно в прохолодному місці.