Рецепт Кабачки на зиму, пальчики оближеш фото

Кабачки на зиму, пальчики оближеш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт кабачків на зиму"Пальчики оближеш" я пару років тому побачила в одній кулінарній передачі. Кабачки з такою ароматною підливою виходять пікантними і навіть гостренькими.

Опис приготування:

Раджу першу партію приготувати на пробу, не змінюючи кількість спецій, а потім вже коригувати під свій смак. Нам сподобалося: спочатку відчувається солодкість, а потім гострий соус пощипує язик.

До речі, по цьому ж рецепту можна заготовити і баклажани, теж дуже смачно виходить. Готуйте з задоволенням!

  • Кабачок - 2 кілограма (вага очищених)
  • Яблуко - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Перець чилі - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Сік томатний - 500 мілілітрів
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Оцет яблучний - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
кабачки на зиму, пальчики оближеш - фото крок 1
Кабачок помийте, при необхідності очистіть, обов'язково видаливши жорсткі насіння. Поріжте овоч невеликими шматочками, викладіть в каструлю.
кабачки на зиму, пальчики оближеш - фото крок 2
Решта овочі помийте і почистіть, з перцю видаліть насіння. Подрібніть в м'ясорубці або в блендері все, крім часнику. Перемішайте. Часник додається пізніше.
кабачки на зиму, пальчики оближеш - фото крок 3
Додайте сіль, цукор, олія, оцет і цукор. Ще раз перемішайте.
кабачки на зиму, пальчики оближеш - фото крок 4
Додайте томатний сік. Якщо використовуєте томатну пасту, її знадобиться 1/2 склянки. Підливу доведіть до кипіння. Варіть 20 хвилин, періодично помішуючи. Додайте подрібнений часник, provara 10 хвилин.
кабачки на зиму, пальчики оближеш - фото крок 5
Залийте підливою кабачки, варіть їх 20 хвилин.
кабачки на зиму, пальчики оближеш - фото крок 6
Розкладіть по стерилізованим банкам і закатати під кришки. Вихід готової страви - 3 L. Зберігати потрібно в прохолодному місці.

Схожі рецепти