Помідори «Пальчики оближеш» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Любіть у сезон робити максимально різноманітні заготовки? Тоді пропоную вам ще один класний варіант додати в свою скарбничку. Неймовірно ароматні і смачні помідори ... Їх варто спробувати!
Поспішаю показати вам, як приготувати помідори "пальчики оближеш" на зиму з неймовірною кількістю ароматних спецій. Із запропонованого списку ви, звичайно, можете вибрати тільки те, що вам до душі. Кількість оцту, цукру і солі вказано на 1 баночку, а ось спеції відразу перемішайте і додайте за смаком. Якщо ви консервуєте в невеликих баночках, то краще використовувати помідори черрі або дрібну сливку.
- Цукор - 1 Ст. Ложка (на літрову банку)
- Сіль - 1/3 Ст. Ложки (на літрову банку)
- Червоний винний оцет - 1/3 Ст. Ложки (на літрову банку)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Насіння гірчиці - 1 Ст. Ложка
- Насіння koriandra - 1 Ст. Ложка
- Насіння кропу - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 2-3 штук
- Паличка кориці - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Імбир - За смаком (по бажанню)
- Черрі - 500 грам
1. Помідори вимийте і висушіть, зробіть зубочисткою невеликий прокол. Баночки заздалегідь простерилизуйте.
2. Підготуйте все спеції. Очистіть цибулю, часник і імбир.
3. Наповніть баночки помідорами, додайте кілька скибочок цибулі і часник, всипте спеції. Залийте окропом, прикрийте кришками і залиште на 3-4 хвилини.
4. Після акуратно злийте рідину і знову доведіть її до кипіння. Тим часом в баночку додайте оцет, сіль, цукор.
5. Влийте воду, закрийте баночки і укутайте до повного охолодження.
Зберігайте помідори в темному і прохолодному місці.
Зберігайте помідори в темному і прохолодному місці.