Аджика з помідорів без перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Аджика - дивовижна ароматна приправа, здатна розбурхати апетит і надати нотку пікантності найрізноманітнішим страв. Традиційні кольори аджики - червоний і зелений.
Зазвичай аджику використовують для додання гостроти страв з птиці і м'яса, хоча деякі гурмани не втомлюються експериментувати, додаючи аджику навіть до фруктів. Таку аджику можна використовувати як соус. Злегка відваріть баклажани, і замаринуйте їх в такий аджике, додавши трохи оцту.
- Помідори - 1, 5 кілограма (або 3 літра томатного соку)
- Яблука - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Спеції, сіль, цукор, часник - За смаком
Для приготування аджики я використовую ось такі спеції. Це набір спецій до аджике. Ви можете взяти будь-які доступні вам.
Яблучка потрібно вимити. Зріжте яблучну м'якоть з качанчики.
Томати перекрутити за допомогою соковижималки і добудьте томатний сік. Я вважаю за краще робити аджику без насіння і томатної шкурки.
Ріпчасту цибулю потрібно очистити, кожну цибулину розріжте навпіл. Не варто робити непотрібну роботу, сильно подрібнивши цибулю. Він розвариться, а саму аджику ми ще будемо подрібнювати блендером.
В отриманий томатний сік додаємо яблука і цибуля. Ставимо на плиту, варимо на невеликому вогні 50 хвилин. Кришкою - не накривати. Томатний сік буде бризкати з каструлі. Будьте уважні.
Коли сік з овочами і яблуками уваряться на 70%, в масу додайте спеції, сіль і цукор. Занурювальним блендером подрібніть масу до однорідності. В останню чергу видавіть в масу часник. Перемішайте.
Скільки класти цукру і солі? Можна сказати - за смаком. Для орієнтиру: з 3 літра томатного соку я кладу 1 ст. Ложку солі і 3-5 ст. Ложок цукру. Додаю 1 головку часнику (пропускаю часник через прес).
Скільки класти цукру і солі? Можна сказати - за смаком. Для орієнтиру: з 3 літра томатного соку я кладу 1 ст. Ложку солі і 3-5 ст. Ложок цукру. Додаю 1 головку часнику (пропускаю часник через прес).
Аджику розлийте по стерильним банкам і закатати. Така аджика у мене варилася близько 1 години і в закритих стерильних банках відмінно стоїть без холодильника. Оцет в аджику я не кладу.