Рецепт Аджика з помідорів без перцю на зиму фото

Аджика з помідорів без перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На полуденок
Аджика
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Аджика - дивовижна ароматна приправа, здатна розбурхати апетит і надати нотку пікантності найрізноманітнішим страв. Традиційні кольори аджики - червоний і зелений.

Опис приготування:

Зазвичай аджику використовують для додання гостроти страв з птиці і м'яса, хоча деякі гурмани не втомлюються експериментувати, додаючи аджику навіть до фруктів. Таку аджику можна використовувати як соус. Злегка відваріть баклажани, і замаринуйте їх в такий аджике, додавши трохи оцту.

  • Помідори - 1, 5 кілограма (або 3 літра томатного соку)
  • Яблука - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Спеції, сіль, цукор, часник - За смаком
аджика з помідорів без перцю на зиму - фото крок 1
Для приготування аджики я використовую ось такі спеції. Це набір спецій до аджике. Ви можете взяти будь-які доступні вам.
аджика з помідорів без перцю на зиму - фото крок 2
Яблучка потрібно вимити. Зріжте яблучну м'якоть з качанчики.
аджика з помідорів без перцю на зиму - фото крок 3
Томати перекрутити за допомогою соковижималки і добудьте томатний сік. Я вважаю за краще робити аджику без насіння і томатної шкурки.
аджика з помідорів без перцю на зиму - фото крок 4
Ріпчасту цибулю потрібно очистити, кожну цибулину розріжте навпіл. Не варто робити непотрібну роботу, сильно подрібнивши цибулю. Він розвариться, а саму аджику ми ще будемо подрібнювати блендером.
аджика з помідорів без перцю на зиму - фото крок 5
В отриманий томатний сік додаємо яблука і цибуля. Ставимо на плиту, варимо на невеликому вогні 50 хвилин. Кришкою - не накривати. Томатний сік буде бризкати з каструлі. Будьте уважні.
аджика з помідорів без перцю на зиму - фото крок 6
Коли сік з овочами і яблуками уваряться на 70%, в масу додайте спеції, сіль і цукор. Занурювальним блендером подрібніть масу до однорідності. В останню чергу видавіть в масу часник. Перемішайте.
Скільки класти цукру і солі? Можна сказати - за смаком. Для орієнтиру: з 3 літра томатного соку я кладу 1 ст. Ложку солі і 3-5 ст. Ложок цукру. Додаю 1 головку часнику (пропускаю часник через прес).
аджика з помідорів без перцю на зиму - фото крок 7
Аджику розлийте по стерильним банкам і закатати. Така аджика у мене варилася близько 1 години і в закритих стерильних банках відмінно стоїть без холодильника. Оцет в аджику я не кладу.

Схожі рецепти