Рецепт Аджика з помідорів і часнику, без перцю фото

Аджика з помідорів і часнику, без перцю
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Помідор, Часник
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На полуденок
Заготовки, Аджика

Якщо задумали зробити аджику, і з якихось причин у вас немає болгарського перцю, не поспішайте засмучуватися. Аджику можна готувати і без нього. Звичайно ж, смак буде відрізнятися, зате готується простіше.

Перед вами - простий рецепт приготування аджики з помідорів і часнику, без перцю. Виключивши з рецепта болгарський перець, слід додавати побільше томатів і спецій, щоб аджика вийшла ароматної і ситної. А ось без гіркого перцю ніяк не обійтися, адже він надає закусці характерну гостроту і пікантність. Хай щастить!

  • Помідори - 1, 5 кілограма
  • Перець червоний гіркий - 400 грам
  • Часник - 300 грам
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1 Ст. Ложка (насіння)
  • Кріп - 1 Ст. Ложка (насіння)
  • Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
аджика з помідорів і часнику, без перцю - фото крок 1
Ретельно промиваємо помідори, нарізаємо їх шматочками середнього розміру. Перекручуємо томати в м'ясорубці. Також перекручуємо очищений часник, гіркий перець (разом з насінням) і всі спеції. Перекладаємо масу у велику каструлю, ставимо на повільний вогонь. Додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння.
аджика з помідорів і часнику, без перцю - фото крок 2
Розливаємо гарячу аджику по стерилізованих банках, закриваємо кришками. Після охолодження зберігаємо в прохолодному місці.
аджика з помідорів і часнику, без перцю - фото крок 3
Смачного!

Схожі рецепти