Аджика з помідорів і часнику, без перцю
(покроковий рецепт з фото)
Якщо задумали зробити аджику, і з якихось причин у вас немає болгарського перцю, не поспішайте засмучуватися. Аджику можна готувати і без нього. Звичайно ж, смак буде відрізнятися, зате готується простіше.
Перед вами - простий рецепт приготування аджики з помідорів і часнику, без перцю. Виключивши з рецепта болгарський перець, слід додавати побільше томатів і спецій, щоб аджика вийшла ароматної і ситної. А ось без гіркого перцю ніяк не обійтися, адже він надає закусці характерну гостроту і пікантність. Хай щастить!
- Помідори - 1, 5 кілограма
- Перець червоний гіркий - 400 грам
- Часник - 300 грам
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка (насіння)
- Кріп - 1 Ст. Ложка (насіння)
- Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
Ретельно промиваємо помідори, нарізаємо їх шматочками середнього розміру. Перекручуємо томати в м'ясорубці. Також перекручуємо очищений часник, гіркий перець (разом з насінням) і всі спеції. Перекладаємо масу у велику каструлю, ставимо на повільний вогонь. Додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння.
Розливаємо гарячу аджику по стерилізованих банках, закриваємо кришками. Після охолодження зберігаємо в прохолодному місці.
Смачного!