Аджика з помідорів і часнику
(покроковий рецепт з фото)
Аджика готується з різних овочів, головне - додавання гострого перцю. Хочу поділиться рецептом аджики, яку завжди готую: з помідорів, часнику і перцю. Спробуйте!
Для аджики подрібніть всі овочі, варіть їх 30 хвилин, потім додайте спеції. Варіть ще 30 хвилин. Розлийте гарячу аджику по стерильним баночках, і закатати!
- Помідор - 1 кілограм
- Часник - 250-300 грам
- Перець гіркий - 500 грам
- Перець болгарський - 800 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 0, 5 склянки
- Оцет столовий 9% - 50 мілілітрів
- Спеції, прянности - 2 чайних ложки( (кріп, хміль-сунелі, Braai, перець чорний мелений))
Підготуємо овочі. Все потрібно вимити, видаліть з перцю насіння.
Перекручуємо всі овочі за допомогою електром'ясорубки або потужного блендера.
Перемішуємо. Ставимо на вогонь, варимо 30 хвилин.
Додаємо спеції, сіль, цукор, масло і оцет: варимо ще 30 хвилин.
Аджика готова.
Аджику розливають гарячої по стерильним баночках і закочують спеціальним ключем.