Аджика гостра з помідорів і часнику
(покроковий рецепт з фото)
Ця аджика виходить дійсно гострою. Тут багато часнику, перцю і спецій. Для приготування вам знадобиться м'ясорубка.
Вимийте ретельно все овочі. Підготуйте. Прокрутіть через м'ясорубку і зваріть. Аджика прекрасно стоїть і без оцту завдяки великій кількості перцю і часнику. Але можна і перестрахуватися.
- Помідор - 1 кілограм
- Часник - 300 грам
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Перець пекучий (чилі) - 400-500 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Хміль-сунелі - 0, 5-1 чайних ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуємо продукти для аджики.
Моєму помідори, потім нарізаємо їх зручними (для горлечка м'ясорубки) шматочками.
У перцю відрізаємо хвостики, видаляємо насіння. Нарізаємо його.
У пекучого перцю потрібно тільки відрізати хвостик.
Перекручуємо через м'ясорубку всі овочі.
Ставимо на вогонь, і варимо аджику 40 хвилин при слабкому кипінні під кришкою.
Додаємо сіль, цукор, чорний перець, олія, оцет.
За бажанням додаємо зелень. Перемішуємо і варимо ще 15 хвилин.
Аджика готова.
Розливаємо по банках і закочує за допомогою ключа. Баночки і кришки потрібно заздалегідь простерилізувати.