Рецепт Аджика гостра з помідорів і часнику фото

Аджика гостра з помідорів і часнику
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Ця аджика виходить дійсно гострою. Тут багато часнику, перцю і спецій. Для приготування вам знадобиться м'ясорубка.

Опис приготування:

Вимийте ретельно все овочі. Підготуйте. Прокрутіть через м'ясорубку і зваріть. Аджика прекрасно стоїть і без оцту завдяки великій кількості перцю і часнику. Але можна і перестрахуватися.

  • Помідор - 1 кілограм
  • Часник - 300 грам
  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Перець пекучий (чилі) - 400-500 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 30 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Хміль-сунелі - 0, 5-1 чайних ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 1
Підготуємо продукти для аджики.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 2
Моєму помідори, потім нарізаємо їх зручними (для горлечка м'ясорубки) шматочками.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 3
У перцю відрізаємо хвостики, видаляємо насіння. Нарізаємо його.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 4
У пекучого перцю потрібно тільки відрізати хвостик.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 5
Перекручуємо через м'ясорубку всі овочі.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 6
Ставимо на вогонь, і варимо аджику 40 хвилин при слабкому кипінні під кришкою.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 7
Додаємо сіль, цукор, чорний перець, олія, оцет.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 8
За бажанням додаємо зелень. Перемішуємо і варимо ще 15 хвилин.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 9
Аджика готова.
аджика гостра з помідорів і часнику - фото крок 10
Розливаємо по банках і закочує за допомогою ключа. Баночки і кришки потрібно заздалегідь простерилізувати.

Схожі рецепти