Аджика з помідорів і часнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Аджика з помідорів і часнику на зиму - це відмінний варіант цієї гострої закуски, яку запросто можна подавати до м'яса, рибі і гарячих страв. Готується просто, що теж важливо. Спробуємо?
Ви можете сказати, що це не справжня аджика, що справжня готується без помідорів, але! Помідори пом'якшують гостроту і підсилюють смак цього чудового блюда. А ще її можна їсти без побоювання, що станеш вогнедихаючим драконом. Розповідаю, як приготувати аджику з помідорів і часнику на зиму без втрат вітамінів.
- Помідор - 1 кілограм
- Перець червоний пекучий - 150 грам
- Перець болгарський червоний - 150 грам
- Часник - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Braai - 1 пучок
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі помийте і поріжте невеликими шматочками.
Перекрутіть всі інгредієнти через м'ясорубку на крупній решітці. Не забудьте про сіль!
Ретельно перемішайте і залиште на кілька днів при кімнатній температурі для бродіння. На поверхні буде з'являтися піна, яку необхідно буде "збивати" раз в день. Просто перемішуйте аджику ложкою. Залежно від соковитості овочів цей процес може тривати від 4 до 7 днів.
Розкладіть аджику по чистим сухим банкам, закрийте кришками і зберігайте в прохолодному місці.