Рецепт Аджика з помідорів і часнику на зиму фото

Аджика з помідорів і часнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Помідор
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На полуденок
Соуси, Аджика

Аджика з помідорів і часнику на зиму - це відмінний варіант цієї гострої закуски, яку запросто можна подавати до м'яса, рибі і гарячих страв. Готується просто, що теж важливо. Спробуємо?

Ви можете сказати, що це не справжня аджика, що справжня готується без помідорів, але! Помідори пом'якшують гостроту і підсилюють смак цього чудового блюда. А ще її можна їсти без побоювання, що станеш вогнедихаючим драконом. Розповідаю, як приготувати аджику з помідорів і часнику на зиму без втрат вітамінів.

  • Помідор - 1 кілограм
  • Перець червоний пекучий - 150 грам
  • Перець болгарський червоний - 150 грам
  • Часник - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Braai - 1 пучок
аджика з помідорів і часнику на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі помийте і поріжте невеликими шматочками.
аджика з помідорів і часнику на зиму - фото крок 2
Перекрутіть всі інгредієнти через м'ясорубку на крупній решітці. Не забудьте про сіль!
аджика з помідорів і часнику на зиму - фото крок 3
Ретельно перемішайте і залиште на кілька днів при кімнатній температурі для бродіння. На поверхні буде з'являтися піна, яку необхідно буде "збивати" раз в день. Просто перемішуйте аджику ложкою. Залежно від соковитості овочів цей процес може тривати від 4 до 7 днів.
аджика з помідорів і часнику на зиму - фото крок 4
Розкладіть аджику по чистим сухим банкам, закрийте кришками і зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти