Аджика з перцю і часнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт приготування аджики з солодкого болгарського і пекучого перцю і часнику. В цілому блюдо готується досить просто. Смачна закуска прекрасно зберігається в банках всю зиму.
Аджика виходить досить гострою. Якщо ви любите, щоб закуска була помягче, рекомендую зменшити кількість пекучого перцю або додати замість нього яблука. Аджика з перцю і часнику на зиму, приготована в домашніх умовах, стане найпопулярнішою закускою на будь-якому столі, замінюючи традиційний салат. Хай щастить!
- Перець солодкий червоний - 2 кілограма
- Перець пекучий - 5 штук
- Часник - 200 грам
- Оцет яблучний - 100 мілілітрів
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Перець промиваємо і очищаємо від насіння. Нарізаємо середніми шматочками.
Очищаємо часник.
Тепер пропускаємо через м'ясорубку обидва види перцю і часник.
Перекладаємо овочеву масу в каструлю, додаємо сіль, цукор і оцет. Добре все перемішуємо і варимо, помішуючи, на середньому вогні 15 хвилин.
Розкладаємо гарячу аджику по стерилізованих банках. Закриваємо їх кришками і перевертаємо для охолодження. Потім зберігаємо в холодильнику або в погребі. Смачного!