Рецепт Аджика з перцю і часнику на зиму фото

Аджика з перцю і часнику на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець , Часник
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На швидку руку , Літні
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відмінний рецепт приготування аджики з солодкого болгарського і пекучого перцю і часнику. В цілому блюдо готується досить просто. Смачна закуска прекрасно зберігається в банках всю зиму.

Опис приготування:

Аджика виходить досить гострою. Якщо ви любите, щоб закуска була помягче, рекомендую зменшити кількість пекучого перцю або додати замість нього яблука. Аджика з перцю і часнику на зиму, приготована в домашніх умовах, стане найпопулярнішою закускою на будь-якому столі, замінюючи традиційний салат. Хай щастить!

  • Перець солодкий червоний - 2 кілограма
  • Перець пекучий - 5 штук
  • Часник - 200 грам
  • Оцет яблучний - 100 мілілітрів
  • Цукор - 8 Ст. Ложок
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
аджика з перцю і часнику на зиму - фото крок 1
Перець промиваємо і очищаємо від насіння. Нарізаємо середніми шматочками.
аджика з перцю і часнику на зиму - фото крок 2
Очищаємо часник.
аджика з перцю і часнику на зиму - фото крок 3
Тепер пропускаємо через м'ясорубку обидва види перцю і часник.
аджика з перцю і часнику на зиму - фото крок 4
Перекладаємо овочеву масу в каструлю, додаємо сіль, цукор і оцет. Добре все перемішуємо і варимо, помішуючи, на середньому вогні 15 хвилин.
аджика з перцю і часнику на зиму - фото крок 5
Розкладаємо гарячу аджику по стерилізованих банках. Закриваємо їх кришками і перевертаємо для охолодження. Потім зберігаємо в холодильнику або в погребі. Смачного!

Схожі рецепти