Аджика з помідорів і перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це одна з моїх найулюбленіших заготовок на зиму: радує всіх! Спробуйте приготувати смачну аджику з додаванням томатів.
Щоб приготувати аджику, потрібно подрібнити всі овочі зручним способом і потім варити їх зі спеціями, маслом і оцтом. Готово!
- Помідор - 2 кілограма
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 200 грам
- Перець гострий (чилі) - 250 грам
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Масло рослинне без запаху - 0.5 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
Підготуємо овочі для аджики.
Помідори перекручуємо за допомогою блендера або м'ясорубки.
Ріжемо болгарський перець.
Подрібнюємо за допомогою блендера.
Подрібнюємо перець пекучий і часник. У перцю потрібно тільки відрізати хвостики.
З'єднуємо в каструлі всі овочі, ставимо на вогонь і варимо 35 хвилин. Помішуємо регулярно.
Поки вариться аджика, підготуємо сіль, цукор, спеції. Я додала замість свіжого кропу - сушений. Різниці в смаку немає.
Nalivaem масло, оцет, додаємо сіль, цукор і спеції, і варимо ще 10 хвилин.
Готову аджику розливаємо по стерильним баночках, закочує кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Зберігати її потрібно в прохолодному місці.