Гратен картопляний запечений
(покроковий рецепт з фото)
Так часто я зустрічаю незрозумілі назви страв, що при першому погляді навіть трохи лякаюся. Бо не розумієш навіть, що входить до складу, не кажучи про те, як це готувати і подавати.
Нещодавно я дізналася про те, як приготувати гратен картопляний запечений. І не лякайтеся цієї назви. По суті, це всього лише запіканка під вершковим соусом. Придумали її французи, маючи на увазі будь-яку страву в духовці, яке готується до апетитною рум'яної скоринки завдяки сиру. Правда, у вас вже потекли слинки?
- Картопля - 7 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Твердий сир - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 0, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Лук почистіть і наріжте півкільцями. Картопля також почистіть, наріжте пластинками, видаліть вологу паперовим рушником. Покладіть його в миску, поперчіть, посоліть і перемішайте.
Приготуйте заливку. Змішайте в міксері сметану, перець, сіль, роздавлений часник і натертий сир. Змішайте блендером протягом 30 секунд.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
На дно форми покладіть половину картоплі, залийте його заправкою (теж половиною). Далі викладіть цибулю і знову картопля. Виливаємо залишилася заливку, а зверху посипаємо базиліком.
Запікайте гратен протягом 40 хвилин. Приємного вам апетиту!