Рецепт Гратен картопляний запечений фото

Гратен картопляний запечений
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Так часто я зустрічаю незрозумілі назви страв, що при першому погляді навіть трохи лякаюся. Бо не розумієш навіть, що входить до складу, не кажучи про те, як це готувати і подавати.

Нещодавно я дізналася про те, як приготувати гратен картопляний запечений. І не лякайтеся цієї назви. По суті, це всього лише запіканка під вершковим соусом. Придумали її французи, маючи на увазі будь-яку страву в духовці, яке готується до апетитною рум'яної скоринки завдяки сиру. Правда, у вас вже потекли слинки?

  • Картопля - 7 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Твердий сир - 50 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 0, 5 чайних ложки
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
гратен картопляний запечений - фото крок 1
Лук почистіть і наріжте півкільцями. Картопля також почистіть, наріжте пластинками, видаліть вологу паперовим рушником. Покладіть його в миску, поперчіть, посоліть і перемішайте.
гратен картопляний запечений - фото крок 2
Приготуйте заливку. Змішайте в міксері сметану, перець, сіль, роздавлений часник і натертий сир. Змішайте блендером протягом 30 секунд.
гратен картопляний запечений - фото крок 3
Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
гратен картопляний запечений - фото крок 4
На дно форми покладіть половину картоплі, залийте його заправкою (теж половиною). Далі викладіть цибулю і знову картопля. Виливаємо залишилася заливку, а зверху посипаємо базиліком.
гратен картопляний запечений - фото крок 5
Запікайте гратен протягом 40 хвилин. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти