Варення з айви без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Варення з айви без цукру - наше улюблене дієтичне частування, яке можна їсти всім: і дорослим, і дітям. Деякі секретні прийоми рецепта роблять це варення дуже смачним і вкрай соковитим.
Варення з айви без цукру готується досить просто, хоча і потрібно витратити на його приготування доведеться близько двох годин, але повірте воно того варто! Це варення готується на фруктозі. Воно корисно для всіх, а найважливіше, що його можна їсти діабетикам, яким важко відязикатися від смачних страв, але, звичайно, в невеликих кількостях. Успіхів і приємного апетиту!
- Айва - 5-6 штук
- Вода - 4 склянки
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1/4 склянки
- Фруктоза - 4 склянки
1
Айву гарненько промиваємо під проточною водою.
2
Айву подрібнюємо в блендері.
3
Дрібно натираємо цедру лимона і видавлюємо сік.
4
Потім айву кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сік і цедру. Варимо на повільному вогні близько 10-15 хвилин. Айва має стати м'якою. Потім додаємо фруктозу, перемішуємо, доводимо ще раз до кипіння. Прибираємо температуру і варимо вариво близько години на дуже повільному вогні. В цей час варення має набути красивий рожевий відтінок.
5
Готовому варення даємо трошечки охолонути, потім розливаємо його в стерилізовані банки і закочує. Готово!