Рецепт Варення з груш без стерилізації фото

Варення з груш без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Грушеве варення завжди доречно, відмінно підходить до завтра, закуска, полуденка і володіє масою корисних властивостей. Нижче описаний рецепт приготування грушевого варення без стерилізації.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування варення з груш без стерилізації дозволить вам зберігати варення в будь-який герметичній ємності за рахунок вижаріванія її на сонячних променях. Вижарівать ємність потрібно протягом усього дня, це гарантує вам ефективність процедури.

  • Лимон - 1 штука
  • Груша - 500 грам
  • Цукор - 1 кілограм
варення з груш без стерилізації - фото крок 1
Моєму лимон в холодній воді. Нарізану кільцями лимон залишаємо на 2-3 години в мисці з гарячою водою. Сенс в тому, щоб з нього пішла гіркота.
варення з груш без стерилізації - фото крок 2
Груші так само моєму, намагаємося нарізати кубиками, вирізаємо серцевину. Ми залишаємо фрукти в каструлі з цукром на 2-3 годину. За цей час груші просочаться і дадуть сік.
варення з груш без стерилізації - фото крок 3
Грушу з цукром і соком переміщаємо в каструлю, яку ставимо на повільний вогонь і варимо близько півгодини. Відставляємо каструлю для охолодження вмісту.
варення з груш без стерилізації - фото крок 4
Витягуємо лимон з води або відкидаємо на друшляк, позбавляємося від кісточок і нарізаємо кільця лимона на куточки. Додаємо лимонні куточки в каструлю з грушею і доводимо до кипіння, після чого варимо на повільному вогні протягом години.
варення з груш без стерилізації - фото крок 5
Готове варення можна розфасувати по банкам або відразу ж подавати до столу. Щоб обійтися без стерилізації, банки будемо вижарівать на сонці. Для цього моєму банки і виставляємо їх під пряме попадання сонячних променів.

Схожі рецепти