Варення з яблук без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати яблучне варення без стерилізації не складе особливих труднощів, адже ви не будете закочувати його в банки. Готуємо з того розрахунку, щоб з'їсти все відразу, так що запрошуйте гостей!
Це простий рецепт приготування варення з яблук без стерилізації. Кількість інгредієнтів в цьому рецепті можна сміливо змінювати, в залежності від своїх потреб. Багато що залежить від сорту яблук, наприклад, у мене були солодкі і на 500 грам яблук пішло 300 грам цукру. Якщо яблука - несолодкі, ідеальним співвідношенням буде 1 : 1. Гарного дня!
- Яблука - 500 грам
- Цукор - 300 грам
Яблучка ретельно миємо під проточною водою.
Ріжемо часточками, видаливши серцевину.
Кладемо яблука в каструлю і засипаємо цукром, залишаємо так на кілька годин, щоб яблука пустили сік.
Після вказаного часу ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, після чого варимо ще 15 хвилин. Даємо варення охолонути і повторюємо процедуру.
Смачного!