Рецепт Баклажани як гриби без стерилізації фото

Баклажани як гриби без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Баклажан
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Хочу запропонувати вам найпростіший варіант заготовки баклажанів на зиму. Якщо ви любите пікантні закуски, тоді обов'язково беріть на озброєння цей рецепт і повторіть його в домашніх умовах.

Баклажани як гриби без стерилізації виходять Плотненько, смачними і ароматними. Але подавати їх до столу потрібно попередньо доповнивши маслом, цибулею і невеликою кількістю оцту. У банку крім петрушки можна додати трохи кропу. Але якщо зелені під рукою немає, можна обійтися і без неї. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно 1.5 L.

  • Баклажан - 3 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком - 5-7 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка(+ для баклажанів)
  • Оцет - 100 мілілітрів
баклажани як гриби без стерилізації - фото крок 1
Насамперед вимийте баклажани, видаліть хвостики.
баклажани як гриби без стерилізації - фото крок 2
Наріжте баклажани кубиками, підсолити і залиште на 35-40 хвилин. Після ретельно промийте під проточною водою. Це позбавить баклажани від гіркоти.
баклажани як гриби без стерилізації - фото крок 3
Залийте баклажани водою, додайте сіль і поставте на вогонь. Проваріть після закипання близько 15 хвилин до м'якості (важливо не переварити! ). В кінці додайте оцет.
баклажани як гриби без стерилізації - фото крок 4
На дно стерилізованої баночки викладіть нарізану зелень, лавровий лист і запашний перець.
баклажани як гриби без стерилізації - фото крок 5
Наповніть баночку баклажанами і залийте киплячим розсолом.
баклажани як гриби без стерилізації - фото крок 6
Засукайте, переверніть догори дном і укутайте. Після охолодження зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти