Баклажани як гриби без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам найпростіший варіант заготовки баклажанів на зиму. Якщо ви любите пікантні закуски, тоді обов'язково беріть на озброєння цей рецепт і повторіть його в домашніх умовах.
Баклажани як гриби без стерилізації виходять Плотненько, смачними і ароматними. Але подавати їх до столу потрібно попередньо доповнивши маслом, цибулею і невеликою кількістю оцту. У банку крім петрушки можна додати трохи кропу. Але якщо зелені під рукою немає, можна обійтися і без неї. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно 1.5 L.
- Баклажан - 3 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 5-7 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка(+ для баклажанів)
- Оцет - 100 мілілітрів
Насамперед вимийте баклажани, видаліть хвостики.
Наріжте баклажани кубиками, підсолити і залиште на 35-40 хвилин. Після ретельно промийте під проточною водою. Це позбавить баклажани від гіркоти.
Залийте баклажани водою, додайте сіль і поставте на вогонь. Проваріть після закипання близько 15 хвилин до м'якості (важливо не переварити! ). В кінці додайте оцет.
На дно стерилізованої баночки викладіть нарізану зелень, лавровий лист і запашний перець.
Наповніть баночку баклажанами і залийте киплячим розсолом.
Засукайте, переверніть догори дном і укутайте. Після охолодження зберігайте в прохолодному місці.