Баклажани гострі на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Чомусь в дитинстві моя бабуся не особливо любила заготовлювати баклажани. Мабуть, робила з них тільки ікру. Але зараз за часів доступності різних рецептів, я захотіла спробувати новеньке.
З огляду на, що я і мій чоловік любимо пікантні смаки, я вибрала незвичайний варіант закуски в банку. Тому сьогодні я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати баклажани гострі на зиму без стерилізації. Досить цікавим є те, що цей спосіб теж не передбачає варіння маринаду, а він заливається в сирому вигляді.
- Баклажан - 4 кілограма
- Часник - 6 штук
- Оцет 3, 5% - 500 мілілітрів
- Перець гіркий - 2-3 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Баклажани промийте і наріжте кружальцями. Приправити сіллю і залиште на 1 час. Chesnok чистий.
Обсмажте баклажани в олії з обох боків до золотистого кольору.
Зробіть маринад. Часник пропустіть через прес, перець подрібніть в м'ясорубці. З'єднайте овочі разом з оцтом. Щоб він був потрібної концентрації, його слід розвести водою. Маринад добре перемішайте.
Баклажани умочіть в маринаді і утрамбуйте в банки. Закрийте їх кришками. Зберігайте закуску в холодильнику. Приємною дегустації!