Квашені гострі баклажани
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани за цим рецептом квасу цілком. Начиняються гострої сумішшю часнику і зелені. Взимку дістанеш такий баклажанчікі - просто пальчики оближеш! А рецепт дуже простий і доступний!
У цьому рецепті можна пограти з начинкою баклажанів: можна додати в неї терту моркву, грецькі горіхи, будь-яку зелень. Рецепт простий, впорається будь-який!
- Баклажан - 6 штук
- Зелень - 4 пучка
- Часник - 8 зубчиків
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі - 1 штука
1. Баклажани помийте, відріжте плодоніжки і бланшувати в киплячій солоній воді (на літр води 2 ст.Л. Солі) 5 хвилин.
2. Розріжте вздовж на 2/3 довжини з боку плодоніжки.
3. Зелень помийте. Можна взяти будь-яку зелень, у мене кріп, петрушка і базилік.
4. Наріжте зелень, часник, чилі, додайте 1 ст.Л. Солі, 1 ст.Л. Оцту, перемішайте.
5. Начините баклажани отриманою сумішшю.
6. І дуже щільно укладіть в тару. Це може бути банку 3л або 5 л з широкою шийкою або пластикове відерце, або просто контейнер.
Зверху поставте вантаж і залиште на добу. Вантаж потрібно зняти. Баклажани мають бути покриті рідиною. Якщо рідини недостатньо, долити 150 мл води з 1 ç.l. З гіркою солі.
Закрити кришкою і прибрати в прохолодне місце.
Зверху поставте вантаж і залиште на добу. Вантаж потрібно зняти. Баклажани мають бути покриті рідиною. Якщо рідини недостатньо, долити 150 мл води з 1 ç.l. З гіркою солі.
Закрити кришкою і прибрати в прохолодне місце.
7. Смачного!