Рецепт Квашені баклажани з морквою фото

Квашені баклажани з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Мій чоловік дуже любить баклажани, а я намагаюся шукати все нові рецепти з їх участю, щоб було смачно і корисно. Ось один з традиційних рецептів, як приготувати квашені баклажани з морквою.

Опис приготування:

Заготовки з допомогою кисломолочного бродіння характерні для російської кухні. Утворені молочнокислі бактерії підсилюють роботу кишечника, насичуючи його мікрофлору. А молочна кислота, яка розщеплює клітковину, робить її краще засвоюється для організму.

Зберігають квашені баклажани в холодильнику. Для цього їх розкладають в скляні банки, ущільнюють, зверху наливають трохи олії, щоб не тривало бродіння.

Готуйте на здоров'я!


  • Баклажан - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Перець духмяний - 3-4 штук (горошок)
  • Лист лавровий - 1 штука
квашені баклажани з морквою - фото крок 1
Баклажани необхідно помити, відріжте у них плодоніжки, наколи овоч виделкою і відваріть в воді (1л. Води - 1ст.Л. Солі) до м'якості. Перевірити зубочисткою.
квашені баклажани з морквою - фото крок 2
Відварені баклажани поставте під гніт на 3-4 годину, рідину злийте.
квашені баклажани з морквою - фото крок 3
Для начинки моркву натріть на крупній тертці, перець поріжте дрібною соломкою.
квашені баклажани з морквою - фото крок 4
Зелень і часник подрібніть.
квашені баклажани з морквою - фото крок 5
Баклажани розрізати уздовж, залишаючи по 1 см. Біля основи. Почніть їх.
квашені баклажани з морквою - фото крок 6
Приготуйте розсіл: на склянку води - 1ç.l. Солі, запашний перець, лавровий лист, закип'ятити, остудити. Складіть начинені овочі в контейнер, залийте холодним розсолом.
квашені баклажани з морквою - фото крок 7
Поставте під гніт на 4-5 днів…
квашені баклажани з морквою - фото крок 8
…до помутніння розсолу і появи бульбашок. Спробуйте баклажани на 4-й день, стежте, щоб вони не перекисло. Тривалість квашення залежить від температури в приміщенні.
квашені баклажани з морквою - фото крок 9
Подавайте квашені баклажани з цибулею і соняшниковою олією. Смачного!

Схожі рецепти