Квашені баклажани з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Мій чоловік дуже любить баклажани, а я намагаюся шукати все нові рецепти з їх участю, щоб було смачно і корисно. Ось один з традиційних рецептів, як приготувати квашені баклажани з морквою.
Заготовки з допомогою кисломолочного бродіння характерні для російської кухні. Утворені молочнокислі бактерії підсилюють роботу кишечника, насичуючи його мікрофлору. А молочна кислота, яка розщеплює клітковину, робить її краще засвоюється для організму.
Зберігають квашені баклажани в холодильнику. Для цього їх розкладають в скляні банки, ущільнюють, зверху наливають трохи олії, щоб не тривало бродіння.
Готуйте на здоров'я!
- Баклажан - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець духмяний - 3-4 штук (горошок)
- Лист лавровий - 1 штука
Баклажани необхідно помити, відріжте у них плодоніжки, наколи овоч виделкою і відваріть в воді (1л. Води - 1ст.Л. Солі) до м'якості. Перевірити зубочисткою.
Відварені баклажани поставте під гніт на 3-4 годину, рідину злийте.
Для начинки моркву натріть на крупній тертці, перець поріжте дрібною соломкою.
Зелень і часник подрібніть.
Баклажани розрізати уздовж, залишаючи по 1 см. Біля основи. Почніть їх.
Приготуйте розсіл: на склянку води - 1ç.l. Солі, запашний перець, лавровий лист, закип'ятити, остудити. Складіть начинені овочі в контейнер, залийте холодним розсолом.
Поставте під гніт на 4-5 днів…
…до помутніння розсолу і появи бульбашок. Спробуйте баклажани на 4-й день, стежте, щоб вони не перекисло. Тривалість квашення залежить від температури в приміщенні.
Подавайте квашені баклажани з цибулею і соняшниковою олією. Смачного!