Квашені синенькі з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель солінь і квашень, то цей рецепт вам точно сподобається. Квашені синенькі готуються довго, три дні чекати потрібно, але повірте, результат відмінний! Дивіться і запам'ятовуйте!
Баклажани потрібно нафарширувати овочами, зеленню і часником. Після чого залиште їх в теплі під гнітом для сквашування. Чим довше будуть стояти баклажани, тим більше різкий смак набуватимуть. З другого-третього дня можна спробувати. Якщо смак вам подобається, куша! Решта приберіть в холодильник, щоб баклажани НЕ перекісает.
- Баклажан - 750 грам
- Морква - 150 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Цибуля - 150 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложок
- Вода - 1 літр
- Часник - 3-4 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
Отже, для початку приготуйте овочі. Все потрібно ретельно вимити, цибуля, морква і часник ще й очистити. У баклажанів зрізаємо хвостики.
У літрі води розчиняємо сіль, доводимо до кипіння. У цій воді партіями відварюємо синенькі по 10 хвилин з моменту закипання. Дістаємо і ставимо під невеликий гніт, щоб прибрати воду.
Моркву натріть на крупній тертці, цибулю порізати півкільцями. На рослинному маслі підсмажте овочі до готовності, сіль в процесі, можна поперчити.
До остиглим овочів додайте порізану петрушку і пропущений через прес часник. Перемішайте. Начинка для фарширування готова.
Баклажан надріжте вздовж до половини. Відкрийте і вкладіть кілька столових ложок начинки. З'єднайте краю.
Постарайтеся укласти баклажани максимально щільно один до одного так, щоб була можливість поставити вантаж. Якщо у вас залишилося масло від смаження овочів, полийте їм баклажани. Поставте гніт на 3 дня. Тримайте синенькі в теплі. Готові баклажани приберіть в холодильник. Хай щастить!