Рецепт Квашені синенькі з морквою фото

Квашені синенькі з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Якщо ви любитель солінь і квашень, то цей рецепт вам точно сподобається. Квашені синенькі готуються довго, три дні чекати потрібно, але повірте, результат відмінний! Дивіться і запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Баклажани потрібно нафарширувати овочами, зеленню і часником. Після чого залиште їх в теплі під гнітом для сквашування. Чим довше будуть стояти баклажани, тим більше різкий смак набуватимуть. З другого-третього дня можна спробувати. Якщо смак вам подобається, куша! Решта приберіть в холодильник, щоб баклажани НЕ перекісает.

  • Баклажан - 750 грам
  • Морква - 150 грам
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Цибуля - 150 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложок
  • Вода - 1 літр
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
квашені синенькі з морквою - фото крок 1
Отже, для початку приготуйте овочі. Все потрібно ретельно вимити, цибуля, морква і часник ще й очистити. У баклажанів зрізаємо хвостики.
квашені синенькі з морквою - фото крок 2
У літрі води розчиняємо сіль, доводимо до кипіння. У цій воді партіями відварюємо синенькі по 10 хвилин з моменту закипання. Дістаємо і ставимо під невеликий гніт, щоб прибрати воду.
квашені синенькі з морквою - фото крок 3
Моркву натріть на крупній тертці, цибулю порізати півкільцями. На рослинному маслі підсмажте овочі до готовності, сіль в процесі, можна поперчити.
квашені синенькі з морквою - фото крок 4
До остиглим овочів додайте порізану петрушку і пропущений через прес часник. Перемішайте. Начинка для фарширування готова.
квашені синенькі з морквою - фото крок 5
Баклажан надріжте вздовж до половини. Відкрийте і вкладіть кілька столових ложок начинки. З'єднайте краю.
квашені синенькі з морквою - фото крок 6
Постарайтеся укласти баклажани максимально щільно один до одного так, щоб була можливість поставити вантаж. Якщо у вас залишилося масло від смаження овочів, полийте їм баклажани. Поставте гніт на 3 дня. Тримайте синенькі в теплі. Готові баклажани приберіть в холодильник. Хай щастить!

Схожі рецепти