Рецепт Синенькі з морквою і часником на зиму фото

Синенькі з морквою і часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
Овочі, Баклажан, Морква
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Це рецепт не такий складний, як може здатися на перший погляд. Просто підготуйте продукти, простерилизуйте банки - і вперед! дивіться, як приготувати синенькі з морквою і часником на зиму!

Складайте смажені баклажани в банки, чергуючи їх з морквою і часниково-оцтовим маринадом, ущільнюйте тильною стороною столової ложки так, щоб не виявилося повітря всередині. Простерилизуйте і закатати. Після повного охолодження баночки можна перенести в тепле і прохолодне місце для зберігання.

  • Баклажан - 1 кілограм
  • Морква - 300 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Оцет столовий 9% - 100 мілілітрів
  • Вода кип'ячена - 50 мілілітрів
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Перець червоний мелений - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Масло rafinirovannoe - За смаком (скільки піде для смаження)
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 1
Приготуйте овочі і спеції, приступаємо! Синенькі і зелень ретельно вимийте, очистіть часник. Простерилизуйте банки і кришки.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 2
Баклажани порізати кільцями, як на звичайну жарку, і сіль, як зазвичай. Залиште на 10 хвилин.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 3
Очистіть моркву, натріть її на крупній тертці (краще для овочів по-корейськи).
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 4
Тепер приготуйте маринад, для цього порубати дрібно зелень петрушки, додайте часник і перець червоний мелений, оцет і воду. Перемішайте, маринад готовий.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 5
Смажте баклажани в достатній кількості масла до готовності.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 6
Кожне колечко баклажана занурте в маринад і покладіть в банку, чергуйте шари баклажанів з тертою морквою.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 7
Наповніть баночки доверху. Утрамбовують щільно, щоб не було повітря, проміжки повинні заповнитися маслом від смаження баклажанів. Якщо масла недостатньо, злийте його в банку зі сковороди, на якій смажилися баклажани. Але цього не доведеться робити, якщо баклажани добре утрамбовані. Накрийте баночки стерильними кришками і поставте стерилізувати на 35 хвилин кожну. Після чого закатати і переверніть догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти