Синенькі з морквою і часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це рецепт не такий складний, як може здатися на перший погляд. Просто підготуйте продукти, простерилизуйте банки - і вперед! дивіться, як приготувати синенькі з морквою і часником на зиму!
Складайте смажені баклажани в банки, чергуючи їх з морквою і часниково-оцтовим маринадом, ущільнюйте тильною стороною столової ложки так, щоб не виявилося повітря всередині. Простерилизуйте і закатати. Після повного охолодження баночки можна перенести в тепле і прохолодне місце для зберігання.
- Баклажан - 1 кілограм
- Морква - 300 грам
- Зелень - 1 пучок
- Оцет столовий 9% - 100 мілілітрів
- Вода кип'ячена - 50 мілілітрів
- Часник - 5-7 зубчиків
- Перець червоний мелений - 0.5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Масло rafinirovannoe - За смаком (скільки піде для смаження)
Приготуйте овочі і спеції, приступаємо! Синенькі і зелень ретельно вимийте, очистіть часник. Простерилизуйте банки і кришки.
Баклажани порізати кільцями, як на звичайну жарку, і сіль, як зазвичай. Залиште на 10 хвилин.
Очистіть моркву, натріть її на крупній тертці (краще для овочів по-корейськи).
Тепер приготуйте маринад, для цього порубати дрібно зелень петрушки, додайте часник і перець червоний мелений, оцет і воду. Перемішайте, маринад готовий.
Смажте баклажани в достатній кількості масла до готовності.
Кожне колечко баклажана занурте в маринад і покладіть в банку, чергуйте шари баклажанів з тертою морквою.
Наповніть баночки доверху. Утрамбовують щільно, щоб не було повітря, проміжки повинні заповнитися маслом від смаження баклажанів. Якщо масла недостатньо, злийте його в банку зі сковороди, на якій смажилися баклажани. Але цього не доведеться робити, якщо баклажани добре утрамбовані. Накрийте баночки стерильними кришками і поставте стерилізувати на 35 хвилин кожну. Після чого закатати і переверніть догори дном до повного охолодження.