Рецепт Синенькі з морквою і часником на зиму фото

Синенькі з морквою і часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
Овочі , Баклажан , Морква
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це рецепт не такий складний, як може здатися на перший погляд. Просто підготуйте продукти, простерилизуйте банки - і вперед! дивіться, як приготувати синенькі з морквою і часником на зиму!

Опис приготування:

Складайте смажені баклажани в банки, чергуючи їх з морквою і часниково-оцтовим маринадом, ущільнюйте тильною стороною столової ложки так, щоб не виявилося повітря всередині. Простерилизуйте і закатати. Після повного охолодження баночки можна перенести в тепле і прохолодне місце для зберігання.

  • Баклажан - 1 кілограм
  • Морква - 300 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Оцет столовий 9% - 100 мілілітрів
  • Вода кип'ячена - 50 мілілітрів
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Перець червоний мелений - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Масло rafinirovannoe - За смаком (скільки піде для смаження)
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 1
Приготуйте овочі і спеції, приступаємо! Синенькі і зелень ретельно вимийте, очистіть часник. Простерилизуйте банки і кришки.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 2
Баклажани порізати кільцями, як на звичайну жарку, і сіль, як зазвичай. Залиште на 10 хвилин.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 3
Очистіть моркву, натріть її на крупній тертці (краще для овочів по-корейськи).
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 4
Тепер приготуйте маринад, для цього порубати дрібно зелень петрушки, додайте часник і перець червоний мелений, оцет і воду. Перемішайте, маринад готовий.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 5
Смажте баклажани в достатній кількості масла до готовності.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 6
Кожне колечко баклажана занурте в маринад і покладіть в банку, чергуйте шари баклажанів з тертою морквою.
синенькі з морквою і часником на зиму - фото крок 7
Наповніть баночки доверху. Утрамбовують щільно, щоб не було повітря, проміжки повинні заповнитися маслом від смаження баклажанів. Якщо масла недостатньо, злийте його в банку зі сковороди, на якій смажилися баклажани. Але цього не доведеться робити, якщо баклажани добре утрамбовані. Накрийте баночки стерильними кришками і поставте стерилізувати на 35 хвилин кожну. Після чого закатати і переверніть догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти