Рецепт Салат з синенькі на зиму фото

Салат з синенькі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан, Морква, Кабачок
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Для діабетиків
На обід, На полуденок
Заготовки, Маринування

Пікантні салати на зиму з овочів врятують вас не раз. Коли гості вже на порозі, вам всього лише потрібно дістати смачну заготовку з баночки. Завжди маю під рукою пару таких. І ця одна з них.

З мого рецепту ви дізнаєтеся про те, як приготувати салат з синенькі на зиму. У складі ви також знайдете морква, селера і цибулю. До речі, селера я додала перший раз, вийшов незвичайний смак. Завдяки такому поєднанню блюдо можна назвати екзотичним, хоча продукти завжди доступні.

  • Баклажан - 500 грам
  • Морква - 300 грам
  • Селера, корінь - 200 грам
  • Ріпчаста цибуля - 150 грам
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Копчені паприки, мелена - 2 чайних ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - За смаком
  • Розмарин - За смаком
  • Вода - 1, 5 L
салат з синенькі на зиму - фото крок 1
Воду з 2 чайними ложками солі поставте на вогонь. Доведіть її до кипіння. Варіть в ній нарізані баклажани 4 хвилини. Потім відкиньте їх в друшляк.
салат з синенькі на зиму - фото крок 2
Далі по черзі цю процедуру проведіть з цибулею, а потім з селерою. Кожен овоч варіть в цій же воді 3 хвилини.
салат з синенькі на зиму - фото крок 3
Очищену моркву наріжте брусочками. Бланшируйте її в солоній воді 6 хвилин. Потім овочі з'єднайте.
салат з синенькі на зиму - фото крок 4
Листя петрушки обдайте окропом і дрібно наріжте. Додайте їх до овочів.
салат з синенькі на зиму - фото крок 5
Потім додайте сіль, що залишилася.
салат з синенькі на зиму - фото крок 6
Тепер приготуйте заправку. У розігріте масло в сотейнику додайте паприку, нарізаний перець, листя розмарину і пластинки часнику. Відразу ж вимкніть вогонь.
салат з синенькі на зиму - фото крок 7
Заправку влийте в овочі. Все перемішайте.
салат з синенькі на зиму - фото крок 8
Банку простерилизуйте. Додайте салат в банку. Закупорте її кришкою. Після охолодження пробуйте. Смачного!

Схожі рецепти