Салат з синенькі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пікантні салати на зиму з овочів врятують вас не раз. Коли гості вже на порозі, вам всього лише потрібно дістати смачну заготовку з баночки. Завжди маю під рукою пару таких. І ця одна з них.
З мого рецепту ви дізнаєтеся про те, як приготувати салат з синенькі на зиму. У складі ви також знайдете морква, селера і цибулю. До речі, селера я додала перший раз, вийшов незвичайний смак. Завдяки такому поєднанню блюдо можна назвати екзотичним, хоча продукти завжди доступні.
- Баклажан - 500 грам
- Морква - 300 грам
- Селера, корінь - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 150 грам
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Перець чилі - 2 штуки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Копчені паприки, мелена - 2 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - За смаком
- Розмарин - За смаком
- Вода - 1, 5 L
Воду з 2 чайними ложками солі поставте на вогонь. Доведіть її до кипіння. Варіть в ній нарізані баклажани 4 хвилини. Потім відкиньте їх в друшляк.
Далі по черзі цю процедуру проведіть з цибулею, а потім з селерою. Кожен овоч варіть в цій же воді 3 хвилини.
Очищену моркву наріжте брусочками. Бланшируйте її в солоній воді 6 хвилин. Потім овочі з'єднайте.
Листя петрушки обдайте окропом і дрібно наріжте. Додайте їх до овочів.
Потім додайте сіль, що залишилася.
Тепер приготуйте заправку. У розігріте масло в сотейнику додайте паприку, нарізаний перець, листя розмарину і пластинки часнику. Відразу ж вимкніть вогонь.
Заправку влийте в овочі. Все перемішайте.
Банку простерилизуйте. Додайте салат в банку. Закупорте її кришкою. Після охолодження пробуйте. Смачного!