Синенькі (як гриби) на зиму
(покроковий рецепт з фото)
З синенькі (або баклажанів) часто роблять заготовки на зиму. Вони хороші у всіх видах: від ікри до салатів. Але я вирішила нарізати їх кубиками і, до того ж, додала пікантності у смак.
Дізнайтеся про те, як приготувати синенькі (як гриби) на зиму. І називається це блюдо так не дарма, оскільки смак і текстура баклажанів виходять дійсно нагадують мариновані гриби. Більше класти часнику не раджу, щоб не вийшло надто гостро. Кріп додасть кольору і свіжості.
- Баклажан - 2 кілограма
- Кріп - 300 грам
- Часник - 1 штука
- Вода - 2, 5 L
- Оцет 9% - 11 Ст. Ложка
- Сіль - 4, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1, 5 склянки
Баклажани промийте. Воду поставте закипати разом з сіллю і оцтом.
Від синенькі відріжте плодоніжки. Потім наріжте їх кубиками в 1, 5 см.
У киплячий маринад перекладіть баклажани. Знову доведіть воду до кипіння.
Після цього перелийте баклажани з маринадом в друшляк. Залиште стікати воду на годину. Завдяки цьому піде гіркоту.
Промиту зелень дрібно наріжте. Часник почистіть і подрібніть.
Перекладіть баклажани в глибокий посуд. Додайте до них кріп, часник і масло.
Додайте сіль і добре перемішайте інгредієнти.
У підготовлену банку приберіть синенькі. Залиште їх маринуватися під кришкою на 5 годин в холодильник. А потім можете пробувати. Смачного!