Рецепт Синенькі (як гриби) на зиму фото

Синенькі (як гриби) на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

З синенькі (або баклажанів) часто роблять заготовки на зиму. Вони хороші у всіх видах: від ікри до салатів. Але я вирішила нарізати їх кубиками і, до того ж, додала пікантності у смак.

Дізнайтеся про те, як приготувати синенькі (як гриби) на зиму. І називається це блюдо так не дарма, оскільки смак і текстура баклажанів виходять дійсно нагадують мариновані гриби. Більше класти часнику не раджу, щоб не вийшло надто гостро. Кріп додасть кольору і свіжості.

  • Баклажан - 2 кілограма
  • Кріп - 300 грам
  • Часник - 1 штука
  • Вода - 2, 5 L
  • Оцет 9% - 11 Ст. Ложка
  • Сіль - 4, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1, 5 склянки
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 1
Баклажани промийте. Воду поставте закипати разом з сіллю і оцтом.
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 2
Від синенькі відріжте плодоніжки. Потім наріжте їх кубиками в 1, 5 см.
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 3
У киплячий маринад перекладіть баклажани. Знову доведіть воду до кипіння.
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 4
Після цього перелийте баклажани з маринадом в друшляк. Залиште стікати воду на годину. Завдяки цьому піде гіркоту.
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 5
Промиту зелень дрібно наріжте. Часник почистіть і подрібніть.
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 6
Перекладіть баклажани в глибокий посуд. Додайте до них кріп, часник і масло.
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 7
Додайте сіль і добре перемішайте інгредієнти.
синенькі (як гриби) на зиму - фото крок 8
У підготовлену банку приберіть синенькі. Залиште їх маринуватися під кришкою на 5 годин в холодильник. А потім можете пробувати. Смачного!

Схожі рецепти