Синенькі з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Я покажу, як приготувати синенькі з морквою. Відразу поясню, що в народі синенькими називають баклажани. Така пряна закуска з морквою відмінно зберігається в холодильнику до 3 тижнів. Спробуйте і ви!
Салат дуже смачний. Відмінно підійде для банкетів, фуршетів і пікніків на природі. Чудовий салат-закуска. Дуже рекомендую приготувати. Перед подачею посипте салат рубаною зеленню. Можна додати трохи рослинного масла.
- Морква - 200 грам
- Баклажани - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець, червоний мелений перець - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
Баклажани слід вимити і нарізати на кружечки, не знімаючи шкірки. Кожне колечко наріжте на невеликі, тоненькі смужки. Оптимальна товщина повинна бути не більше сантиметра.
Натріть моркву або наріжте тонкою соломкою. Найкраще використовувати терку для корейської моркви. Додайте подрібнену моркву до баклажанів. Наріжте цибулю півкільцями і додайте його до інших овочів.
Тепер до овочів додайте рослинне масло, сіль, цукор, чорний мелений перець, червоний мелений перець. Видавіть через прес часник, додайте оцет. Все перемішайте.
Надішліть синенькі з морквою в холодильник. Наполягайте там близько 3 діб. Після закінчення цього часу закуску можна пробувати.