Квашені баклажани з морквою і часником
(покроковий рецепт з фото)
Квашені баклажани з морквою і часником, як правило, готують восени для того, щоб насолоджуватися ними холодними зиязиками вечорами, а також за святковим столом у колі родини. Спробуйте і ви!
Для того щоб приготувати пікантні квашені баклажани з морквою і часником, почніть з отварки очищених плодів баклажана до бажаної м'якості. Пару годин вони повинні будуть полежати під пресом, після цього овочі можна начиняти. Для того, щоб фаршировані баклажани не розвалилися, рекомендується перев'язати їх ниткою. Пряний смак маринованих овочів відмінно поєднується з улюбленими гарнірами, а також м'ясними стравами. Порадуйте оточуючих смачним блюдом, дивіться, як приготувати квашені баклажани з морквою і часником.
- Баклажан - 2 кілограма
- Морква - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Часник - 150 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Перець кайенский - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець духмяний - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
Добре промийте баклажани, відріжте у них зайві частини по краях (там, де хвостик і "попка" ).
У киплячу воду опустіть баклажани, проварюють їх з кожного боку приблизно по 2 хвилини. Перевіряйте овочі виделкою: вони повинні бути м'якими, але не перетравленими.
Готові баклажани помістіть між двома широкими дощечками, верхню притисніть чим-небудь важким, залиште в такому стані на пару годин.
Після зробіть глибокі надрізи уздовж плодів для начинки.
Очищену моркву натріть на тертці для корейської моркви.
Очищену цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на олії до прозорості.
Часник продавите через чеснокодавку, змішайте з морквою, цибулею, червоним меленим перцем і спеціями (а також з сіллю).
Фаршируйте баклажани такою начинкою, перев'яжіть їх ниткою, щоб вони залишалися цілісними, і опустіть в окрему ємність.
Прокип'ятіть пару хвилин воду з лавровим листом, перцем запашним і сіллю. Отриманим розсолом залийте баклажани. Придавите їх невеликим вантажем, винесіть в холодне місце. Там вони будуть бродити, а також зберігатися в подальшому.
Через 24 години смачні квашені баклажани будуть готові. Смачного!