Рецепт Квашені баклажани з морквою і часником фото

Квашені баклажани з морквою і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Квашені баклажани з морквою і часником, як правило, готують восени для того, щоб насолоджуватися ними холодними зиязиками вечорами, а також за святковим столом у колі родини. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Для того щоб приготувати пікантні квашені баклажани з морквою і часником, почніть з отварки очищених плодів баклажана до бажаної м'якості. Пару годин вони повинні будуть полежати під пресом, після цього овочі можна начиняти. Для того, щоб фаршировані баклажани не розвалилися, рекомендується перев'язати їх ниткою. Пряний смак маринованих овочів відмінно поєднується з улюбленими гарнірами, а також м'ясними стравами. Порадуйте оточуючих смачним блюдом, дивіться, як приготувати квашені баклажани з морквою і часником.

  • Баклажан - 2 кілограма
  • Морква - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Часник - 150 грам
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Перець кайенский - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Перець духмяний - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 1
Добре промийте баклажани, відріжте у них зайві частини по краях (там, де хвостик і"попка" ).
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 2
У киплячу воду опустіть баклажани, проварюють їх з кожного боку приблизно по 2 хвилини. Перевіряйте овочі виделкою: вони повинні бути м'якими, але не перетравленими.
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 3
Готові баклажани помістіть між двома широкими дощечками, верхню притисніть чим-небудь важким, залиште в такому стані на пару годин.
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 4
Після зробіть глибокі надрізи уздовж плодів для начинки.
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 5
Очищену моркву натріть на тертці для корейської моркви.
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 6
Очищену цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на олії до прозорості.
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 7
Часник продавите через чеснокодавку, змішайте з морквою, цибулею, червоним меленим перцем і спеціями (а також з сіллю).
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 8
Фаршируйте баклажани такою начинкою, перев'яжіть їх ниткою, щоб вони залишалися цілісними, і опустіть в окрему ємність.
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 9
Прокип'ятіть пару хвилин воду з лавровим листом, перцем запашним і сіллю. Отриманим розсолом залийте баклажани. Придавите їх невеликим вантажем, винесіть в холодне місце. Там вони будуть бродити, а також зберігатися в подальшому.
квашені баклажани з морквою і часником - фото крок 10
Через 24 години смачні квашені баклажани будуть готові. Смачного!

Схожі рецепти