Квашені фаршировані баклажани
(покроковий рецепт з фото)
Квашені баклажани - відмінна закуска до м'яса, рибі, птиці. При подачі полийте їх рослинною олією, додайте ріпчасту цибулю. Смачно і корисно!
Приготувати квашені фаршировані баклажани дуже просто. Цей вид закуски хороший тим, що процес бродіння проходить природним шляхом, без оцту. Такі баклажани дуже схожі за смаком на солоні гриби. Якщо ви хочете приготувати їх на зиму, то після того, як баклажани будуть готові, їх слід стерилізувати і закатати кришками. Зберігати в холодному приміщенні. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить банку ємністю 1 літр.
- Баклажан - 1 кілограм
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Часник - 6-7 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте баклажани, сіль, часник, петрушку і воду.
Баклажани помийте і обріжте плодоніжки.
Викладіть баклажани в каструлю і залийте розсолом з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 літр води.
Варіть баклажани в розсолі 10-15 хвилин. Вилка повинна вільно входити в баклажан, але він не повинен бути зовсім м'яким. В іншому випадку ви отримаєте кашу. Викладіть баклажани на рівну поверхню, накрийте обробною дошкою або плоским блюдом. Зверху поставте вантаж у вигляді трилітрової банки з водою. Залиште баклажани на кілька годин, щоб стекла зайва рідина.
Перекладіть баклажани на тарілку.
Кожен баклажан розрізати вздовж, але не кінця. Розгорніть, як книжку.
Петрушку помийте і дрібно наріжте. Додайте подрібнений часник.
Перемішайте петрушку і часник.
На одну сторону розрізаного баклажана викладіть начинку з петрушки і часнику. З'єднайте обидві половинки баклажана.
Зваріть новий розсіл. На літр води додайте дві столові ложки солі і лавровий лист. Доведіть розсіл до кипіння, provara 2 хвилини і вимикайте.
Заповніть фаршированими баклажанами стерилізовані банки.
Залийте в банку розсіл. Накрийте банку блюдцем або поліетиленовою кришкою. Тримайте добу - двоє в кімнаті. Потім оперувати в холодильник. Ще через дві доби їх можна буде їсти.
Квашені фаршировані баклажани готові. Подавайте на закуску.