Гострі баклажани
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, не помилюся, якщо скажу, що в серпні і вересні баклажан - найпопулярніший овоч, готують з нього і заготовки на зиму і страви на кожен день. Один з таких рецептів - гострі баклажани.
Гострі баклажани - це завжди бажана закуска, вона яскрава, смачна, pikantnaya. Це може бути як самостійне блюдо або можна використовувати як гарнір до риби, м'яса. Готується все дуже просто і про це докладно розказано в покроковому рецепті.
- Баклажан - 3 штуки (середніх розмірів)
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (білий або червоний)
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець чилі - 0, 5 штуки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Цукор - 1 щіпка
- Зелень - 30 грам (петрушка, Braai)
- Оцет - 1 Ст. Ложка (винний або яблучний)
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Баклажани помийте, очистіть від шкірки, наріжте на поздовжні часточки, приправити сіллю, пам'ятайте руками, залиште на 30 хвилин.
Поки готуються баклажани, займіться іншими овочами, натріть на тертці моркву.
Лук наріжте чверть-кільцями, додайте до моркви.
З гострого перцю чилі видаліть насіння, наріжте дрібно, измельчитечасник, додайте до інших овочів.
Наріжте соломкою болгарський перець, додайте в миску до інших овочів.
Промийте баклажани від солі.
Баклажани добре відіжміть від вологи, обсмажте на олії до готовності.
Охолодіть обсмажені баклажани.
Додайте баклажани в миску до інших овочів, сіль за смаком, додайте дрібку цукру, влийте до смаку оцет, приблизно 1 ст. Ложку, поперчіть.
Посипте закуску зеленню, заправте рослинним маслом, дайте настоятися близько 30 хвилин.
Гострі баклажани можуть бути як самостійної закускою, так і гарніром до м'ясних або рибних страв.