Рецепт Гострі баклажани фото

Гострі баклажани
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гостре
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Думаю, не помилюся, якщо скажу, що в серпні і вересні баклажан - найпопулярніший овоч, готують з нього і заготовки на зиму і страви на кожен день. Один з таких рецептів - гострі баклажани.

Опис приготування:

Гострі баклажани - це завжди бажана закуска, вона яскрава, смачна, pikantnaya. Це може бути як самостійне блюдо або можна використовувати як гарнір до риби, м'яса. Готується все дуже просто і про це докладно розказано в покроковому рецепті.

  • Баклажан - 3 штуки (середніх розмірів)
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (білий або червоний)
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Перець чилі - 0, 5 штуки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Цукор - 1 щіпка
  • Зелень - 30 грам (петрушка, Braai)
  • Оцет - 1 Ст. Ложка (винний або яблучний)
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
гострі баклажани - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
гострі баклажани - фото крок 2
Баклажани помийте, очистіть від шкірки, наріжте на поздовжні часточки, приправити сіллю, пам'ятайте руками, залиште на 30 хвилин.
гострі баклажани - фото крок 3
Поки готуються баклажани, займіться іншими овочами, натріть на тертці моркву.
гострі баклажани - фото крок 4
Лук наріжте чверть-кільцями, додайте до моркви.
гострі баклажани - фото крок 5
З гострого перцю чилі видаліть насіння, наріжте дрібно, измельчитечасник, додайте до інших овочів.
гострі баклажани - фото крок 6
Наріжте соломкою болгарський перець, додайте в миску до інших овочів.
гострі баклажани - фото крок 7
Промийте баклажани від солі.
гострі баклажани - фото крок 8
Баклажани добре відіжміть від вологи, обсмажте на олії до готовності.
гострі баклажани - фото крок 9
Охолодіть обсмажені баклажани.
гострі баклажани - фото крок 10
Додайте баклажани в миску до інших овочів, сіль за смаком, додайте дрібку цукру, влийте до смаку оцет, приблизно 1 ст. Ложку, поперчіть.
гострі баклажани - фото крок 11
Посипте закуску зеленню, заправте рослинним маслом, дайте настоятися близько 30 хвилин.
гострі баклажани - фото крок 12
Гострі баклажани можуть бути як самостійної закускою, так і гарніром до м'ясних або рибних страв.

Схожі рецепти