Баклажани гострі по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Грузинську кухню важко уявити без гострих смаків. Вони, звичайно, Не такі сильні, як в азіатських стравах, але є в них щось особливе. Наприклад, в даному рецепті це добре відчувається.
З моєї покрокової інструкції ви дізнаєтеся про те, як приготувати баклажани гострі по-грузинськи на зиму. Цей варіант я спробувала один раз кілька років тому, і тепер без даної закуски мені складно уявити зимівлю. Таку баночку можна з'їсти за раз, просто з хлібом, до того смачна заготівля виходить.
- Баклажан - 500 грам
- Болгарський перець - 200 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 40 мілілітрів
- Перець гіркий - 0, 5-1 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-1, 5 чайних ложки
Промиті баклажани наріжте кубиками. Засипте їх сіллю і залиште на 30 хвилин.
Весь перець крупно наріжте, видаливши насіння. Часник очистіть.
Пропустіть часник з перцем через м'ясорубку. Влийте до них оцет. Перемішайте.
Суміш перекладіть в каструлю. Додайте цукор. Доведіть її до кипіння, а потім кип'ятіть 4 хвилини.
З баклажанів злийте рідину. Потім обсмажте їх в олії протягом 10 хвилин, помішуючи.
Перекладіть баклажани в каструлю. Всипте сіль. Готуйте овочі на повільному вогні протягом 10 хвилин, постійно заважаючи.
Перекладіть заготовку в стерилізовані банки. Закрийте її кришкою. Залиште догори дном до охолодження, потім пробуйте.